Kerkük-Altunköprü halk kültürü
Kirkuk-Altonkopru folk culture
  1. Tez No: 425674
  2. Yazar: ESHRAF SADOUN TAHA ORUG
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET EROL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Halk Bilimi (Folklor), Folklore
  6. Anahtar Kelimeler: Atonkopru, Iraq, Turkmen, Kirkuk
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 243
Özet
Altunköprü, konum itibari ile müstesna bir yerde konuşlanmaktadır. Limanı, köprüleri ile ticaretin kalbinin attığı bir cazibe merkezi olarak bilinmekteydi. Çeşitli siyasî, sosyolojik, etnik, ticarî, sebeplerden dolayı eski ihtişamını ve cazibesini yitirmiş bulunmaktadır. Bu akademik çalışmada halk kültürüne vehalk edebiyatına dair bilgiler detaylı bir şekilde ele alınmış, Altunköprü'nün maruz kaldığı bütün değişimler de birinci ağızdan, kişilerden alınan bilgilerle ve görüşmelerle açıklanmıştır. Anahtar Kelime: Altunköprü, Irak, Türkmen, Kerkük
Özet (Çeviri)
Altonkopru occupies a special place concerning location. Its port was known as a center of attraction where the heart of trade with its bridges. It has lost its former glory and charm because of various political, social, ethnic and commercial reasons. In this academic study everything about culture has been discussed in detail, all changes that faced has been explained from first hand by interviews with supported sources.