Alıntılamaya bağlı, yeniden üretimle yapıttan yapıta gönderme
Ci̇tati̇on standards its, the re-structure works wi̇th produce from dispatch
  1. Tez No: 427277
  2. Yazar: AYŞE GÜNGÖR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MÜRTEZA FİDAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Alıntılama, yeniden üretim, resim, müzik, fotoğraf, video, heykel, performans, Citation, reproduction, painting, music, photography, video, sculpture, performance
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Okan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Resim Ana Sanat Dalı
  12. Bilim Dalı: Resim Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
Sanatta alıntılama Batılı ülkelerde daha köklü bir geçmişe sahip olmasına karşın ülkemizde 90'lardan itibaren –küreselleşmeyle birlikte yaygınlaştığı görülmektedir. Bu amaç doğrultusunda çalışmanın ilk bölümünde yapılan girişin ardından kopya ve yeniden üretim kavramları üzerinde durulmuş, kendi disiplininin olması nedeniyle konuya giriş olarak hakkında detaylı bilgi verilmiştir. Çalışmanın üçüncü bölümünde simülasyon kavramı üzerinde durulmuş, sanatta temsil sorunundan bahsedilmiştir. Çalışmanın dördüncü ve son bölümünde ise farklı sanat disiplinlerinde ve yeniden üretim örneklerinden bahsedilerek, alanının önde gelen ulusal ve küresel isimlere yer verilerek sonuç kısmı ile birlikte çalışma tamamlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Art in quoting a long history in our country, despite having more widespread in Western countries, which together with –globalisation since the 90's. For this purpose has been focused on the concept of reproduction and then copy the entries made in the first part of the study, subjects were given detailed information about the entry due to the fact of their disciplines. In the third part of the study has focused on the concept of simulation has mentioned the issue of representation in art. In the fourth and final part of the work in different art disciplines and mentioning the example of reproduction, giving place to the national and global leading figures in the field with the conclusion of the work it was completed.