Türk Hukukunda iş ortaklığı üzerine inceleme
  1. Tez No: 427276
  2. Yazar: SEHER USLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HAKAN TAŞTAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kurumlar Vergisi, İş Ortaklığı, Şirket, Corporate Tax, Joint Venture, Company
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Okan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Muhasebe Ve Denetim Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 71
Özet
Türk hukukunda iş ortaklığına ilişkin tek düzenleme, Kurumlar vergisi kanunu ve Kurumlar vergisi kanunu genel tebliğlerinde yer almakta olup, mevcut düzenleme, iş ortaklığının özel bir biçimini içermektedir. Yasal düzenleme gereği iş ortaklıklarının şartları mevcut olsa dahi, ancak ortakların istemi halinde Kurumlar Vergisi mükellefiyetleri tesis ettirilmekte olup, bu konuda ortaklığın mükellefiyet tesisi açısından seçimlik hakları vardır. Türkiyede iş ortaklıkları hukuki mevzuat açısından Borçlar Kanunu'nun adi ortaklıklarla ilgili hükümlerine tabidir. İşin bitimiyle eşzamanlı olarak iş ortaklığının sona ermesi hukuken mümkün değildir, her şeyden önce iş ortaklığının sona erebilmesi için vergisel açıdan tüm yükümlülüklerin eksiksiz olarak yerine getirilmesi gerekir.
Özet (Çeviri)
The only editing in Turkish law relating to the partnership business, corporate tax law and corporate tax law contains a special form of general partnership and are located in the available editing tebligleri. According to the legal regulation of partnerships, even if the conditions exist, however, in case of the request of the partners, the corporate tax liability for the facility are being maintained, and in this regard the liability of the part-nership in terms of the facility are entitled elective. Business partnerships legal in our country in terms of legislation relating to partners-hips subject to the provisions of the Law of obligations. Concurrent with the termination of the end of the work is not legally possible partners-hips, first and foremost to the end of a business partnership for tax purposes in full all obligations must be met.