Kıraat ilminde uygulama sorunları ve yaygın hatalar
Practice problems and common mistakes in Qira'at discipline
- Tez No: 428164
- Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET DAĞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Kur'ân, Kıraat, Mahreç, Sıfat, Tecvid, Vakıf, İbtidâ, Vasl, Hata, Okuyucu, Quran, Qira'at, Place of Articulation, Manner of Articulation, Tajwid, Vakıf, Outset, Arriving, Mistake, Reader
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atatürk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 152
Özet
Bu çalışmada Kıraat İlminde Uygulama Sorunları ve Yaygın Hatalar hakkında bilgi verilmiştit. Kur'ân kıraatinde dil, çevre ve diğer faktörlere bağlı olarak birçok hata yapılmaktadır. Bu hataların giderilmesi için harf, mahreç ve sıfatların iyi bilinip uyulanması gereklidir. Bu çalışmada hem geleneksel kaynaklar incelenmiş hem de değişik bölgelerde takip edilen okuma biçimleri değerlendirilerek yaygın hataların tespiti ve düzeltilmesi için gerekli olan bilgi ve uygulamalara yer verilmiştir. Çalışma Harf-Hareke İlişkisi, Harflerin Mahreç Ve Sıfatlarındaki Yaygın Hatalar, Tecvid İlmi Ve Yaygın Hatalar olmak üzere üç bölümden ve genel bir değerlendirmenin yapıldığı sonuç bölümünden oluşmaktadır.
Özet (Çeviri)
This study investigates Practice Problems and Common Mistakes in Qira'at Discipline. In the qira'at of Quran, a lot of mistakes have been made depending on language, environment and other factors. In order to correct these mistakes, it requires knowing letter, place and manner of articulation well. In this study, both traditional sources were examined and the essential information and practices were included so as to fix and correct the common mistakes by evaluating reading manners in different regions. The study comprises three chapters, The Relation of Letter-Vowel point, Common Mistakes in the Place and Manner of Articulation of Letters, Tajwid Discipline and Common Mistakes and Conclusion chapter consisting of an overall assessment.