Sağlık kurumu çalışanlarında motivasyonun verimliliğe etkisi (Adana İl Sağlık Müdürlüğü örneği)
Motivation effect on productivity in the health i̇nstitution employees (Adana Provincial Health Directorate example)
- Tez No: 428255
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MURAT KÖYLÜ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Health Care Management, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Sağlık Çalışanı, Motivasyon, Verimlilik, health care workers, motivation, productivity
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Toros Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 104
Özet
Araştırma, sağlık çalışanlarında motivasyon ve verimlilik ilişiğini genel literatür çerçevesinde, belirli bir sağlık çalışanı kitlesini örneklem seçerek bu örneklemden elde edilen verilerin literatür bilgilerine uyumu ve uymazlığı incelenerek açıklanmaya çalışılmıştır. Sağlık çalışanları diğer sektörlerdeki çalışanlarından ayrı tutulmalıdır. Verilen hizmet, hatası kabul edilemez sonuçlar verebilmektedir. Bu sebeple sağlık görevlisi, motivasyon seviyesi yüksek ve son derece olgun bir organizasyon dahilinde çalışmalıdır. Motive etme ve olmanın birden çok yöntemi olmakla beraber, uygulamalardan elde edilen verilere göre, sağlık çalışanlarının motive olmasında ücretin önemi oldukça fazladır. Bu çalışmanın amacı, sağlık çalışanlarının motivasyonunun verimliliğine etkisini ölçmektir.
Özet (Çeviri)
Research, dismissed the motivation and productivity of health care workers in the framework of the general literature, the mass of the sample by selecting a specific health care data obtained from a sample of this literature by examining compliance and potential non-compliance have been explained. Health workers should be kept separate from workers in other sectors. The services provided, the error may give unacceptable results. For this reason, health officials, a high level of motivation and work within an organization should be extremely mature. Motivate and although there is more than one method, according to data obtained from the application of healthcare workers, rather than being motivated is the importance of the charge. The aim of this study was to measure the effect on the efficiency of the motivation of health workers.