Ihlara vadisi (Aksaray) Limoniidae (insecta, diptera) faunasının belirlenmesi
Investigation of Limoniidae (insecta, diptera) fauna in Ihlara Valley (Aksaray)
  1. Tez No: 430120
  2. Yazar: ZEYNEP AKPINAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. OKAN ÖZGÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Diptera, Limoniidae, Fauna, Aksaray, Ihlara Vadisi, Diptera, Limoniidae, Fauna, Aksaray, Ihlara Valley
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 192
Özet
Bu çalışma, İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan Ihlara Vadisi ve çevresinden 2015 yılının Nisan-Ekim ayları arasında ve 2016 yılının Nisan-Mayıs aylarında toplanan 3580 ergin Limoniid örneğine dayanmaktadır. Araştırma alanından Limoniidae familyasının 26 cinsine ait 44 takson tespit edilmiştir. Bu taksonlardan 43'ü araştırma alanından ilk kez kaydedilmiştir. Ihlara Vadisi'nden belirlenen türlerden Dicranomyia (Dicranomyia) longipennis (Schummel, 1829) ve Dicranomyia (Idiopyga) oosterbroeki Devyatkov, 2013 Türkiye Limoniidae faunası için yeni kayıttır. Phylidorea (Phylidorea) ferruginea (Meigen, 1818) Aksaray ilinden 2. kez tespit edilmektedir. Phyllolabis sp., Antocha sp. ve Helius sp. ise yeni türler olarak tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study is based on 3580 adult Limoniid specimens collected from Ihlara Vallery and its surroundings in the Central Anatolia Region between April and October 2015 and April-May 2016. Forty-four taxa belongs to the 26 genera of Limoniidae family has been identifiend in research area. Forty-three of them has been recorded for the first time from research area. Dicranomyia (Dicranomyia) longipennis (Schummel, 1829) and Dicranomyia (Idiopyga) oosterbroeki Devyatkov, 2013 identified from the Ihlara Vallery and its surroundings are new records for the Turkish Limoniidae fauna. Phylidorea (Phylidorea) ferruginea (Meigen, 1818) has been recorded for the second time for Aksaray province. Phyllolabis sp., Antocha sp. and Helius sp. have been identified as new species.