Genelleştirilmiş Φ-Recurrent Sasakian Manifoldları
Generalized Φ-Recurrent Sasakian Manifolds
  1. Tez No: 430164
  2. Yazar: BÜŞRA ORUÇ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AYŞE FUNDA YALINIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Einstein Manifoldu, Genelleştirilmiş Recurrent Sasakian Manifoldu, Kesit Eğriliği, Lokal Simetrik Sasakian Manifoldu, Recurrent Sasakian Manifoldu, Recurrent Sasakian Manifold, Skalar Eğrilik, Einstein Manifold, Generalized Recurrent Sasakian Manifold, Sectional Curvature, Locally Symmetric Sasakian Manifold, Recurrent Sasakian Manifold, Scalar Curvature
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 42
Özet
Bu yüksek lisans tezi dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm giriş kısmına ayrılmıştır. İkinci bölümde bu çalışma için gerekli olan Değme Manifoldları ve Sasakian Manifoldları tanıtılmıştır. Üçüncü bölümde locally symmetric Sasakian manifoldların genelleştirilmişi olan recurrent Sasakian manifoldları tanıtılmıştır. recurrent Sasakian manifoldları çalışılmış ve bu manifoldların bir Einstein manifoldu olduğu gösterilmiştir. recurrent sasakian manifoldunda A 1-formu ile birleştirilmiş p vektör alanıyla karakteristik vektör alanının codirectional olduğu gösterilmiştir. Sabit kesit eğrilikli bir recurrent Sasakian manifoldunun bir lokal symmetric manifold olduğu gösterilmiştir. Dördüncü bölümde genelleştirilmiş recurrent Sasakian manifoldu tanıtılmış ve çeşitli geometrik özellikleri çalışılmıştır. Genelleştirilmiş Concircularly recurrent Sasakian manifoldları tanımlanarak genelleştirilmiş recurrent olma şartları verilmiştir. Son olarak süper genelleştirilmiş Ricci-recurrent Rieman manifoldu tanımlanarak n≥3 boyutlu genelleştirilmiş Concircularly recurrent Sasakian manifoldunun süper genelleştirilmiş Ricci recurrent manifold olduğu gösterilmiştir. Yine n≥3 boyutlu genelleştirilmiş concircularly recurrent Sasakian manifoldunun B 1-formu ile birleştirilmiş p2 vektör alanının karakteristik vektör alanı ile codirectional olduğu bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
This thesis consists of four chapters. The first chapter has been devoted to the introduction. In the second chapter, contact manifolds and Sasakian manifolds which are necessary for this study are introduced. In the third section, the notion of recurrent Sasakian manifolds which generalizes the Notion of locally symmetric Sasakian manifolds are introduced. recurrent Sasakian manifolds are studied and showed that such a manifold is always an Einstein manifold. It is proved that in a recurrent Sasakian manifold, the characteristic vector field and the vector field, p associated to the 1-form A are codirectional. It is showed that recurrent Sasakian manifold with non-zero constant sectional curvature reduces to a locally symmetric manifold. In the fourth section, the Notion of generalized recurrent Sasakian manifold is introduced and its various geometric properties with the existence of such Notion are studied. Generalized concircularly recurrent Sasakian manifolds are introduced. Finally süper generalized Ricci-recurrent manifold is introduced and it is showed that generalized concircularly recurrent Sasakian manifold M, n≥3 is süper generalized Ricci recurrent manifold. It is obtained that in a generalized concircularly recurrent Sasakian manifold M, n≥3, the vector field p2 associated with the 1-form B and the characteristic vector field are codirectional.