Örgütsel adalet ve örgütsel güvenin çalışan performansı üzerine etkisi
Organizational justice and employee performance impact on organizational trust
- Tez No: 431295
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERDAL ŞEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Örgütsel Adalet, Örgütsel Güven, Çalışan Performansı, Organizational Justice, Organizational Trust, Employee Performance
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 138
Özet
Bu tez çalışması ile Örgütsel Adalet sonucu oluşan Örgütsel Güvenin çalışan performansında meydana getirdiği değişimin ortaya konulması amaçlanmıştır. Öncelikle literatür taraması yapılarak, örgütsel adalet, örgütsel güven ve çalışan performansı ile ilgili kavramlar açıklanmıştır. Araştırmanın uygulaması Kırıkkale ilinde özel sektör çağrı merkezinde çalışan 217 kişi üzerinde gerçekleştirilmiştir. Analizler sonucu elde edilen veriler tablo haline getirilmiş ve yorumlanmıştır.
Özet (Çeviri)
This study is the result of Organizational Justice Organizational Trust consisting of employee performance aimed to reveal the changes caused. First, the literature, organizational justice is explained concepts related to organizational trust and employee performance. call center employees in the private sector in the implementation of the research was conducted on 217 people in Kirikkale province. Analysis tabulated data obtained and interpreted.