Hizmet içi eğitimin örgütsel bağlılık düzeyi ve algılanan çalışan performansı üzerine etkisi
Service training organizational commitment level and effect of employee performance detected
- Tez No: 431305
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ERDAL ŞEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Hizmet içi Eğitim, Örgütsel Bağlılık, Çalışan Performansı, In-Service Training, Organizational Commitment, Employee Performance
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 122
Özet
Bu tez çalışmasında, Hizmet İçi Eğitimin çalışanların örgüte olan bağlılıkları üzerindeki etkisi ve algılanan çalışan performansında meydana gelen değişikliği incelemek amaçlanmıştır. Bu amaçla, literatür taraması yapılmış, hizmet içi eğitim, örgütsel bağlılık ve çalışan performansı ile ilgili kavramlar açıklanmıştır. Araştırmanın uygulaması İstanbul Bakırköy Adliyesinde çalışan 291 kişi üzerinde gerçekleştirilmiştir. Analizler sonucu elde edilen veriler tablo halinde yorumlanarak sonuçlara ulaşılmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, the impact on their commitment to the organization of workers Service Training and perceived employee performance aimed to examine the changes. For this purpose, the related literature, in-service training, describes the concepts related to organizational commitment and employee performance. The application of the research was conducted on 291 people working in Istanbul Bakırköy Courthouse. Analysis of data obtained as a result tried to obtain the results tabulated interpreted.