Kadınların çalışması, Çorum'da imalat sektöründe çalışan kadınların çalışma hayatında yaşadığı sorunların verimliliğe etkisi
Employment of woman: The effect to productivity of working women problem experience in working life that women who work in the manufacturing sector in Çorum
  1. Tez No: 431425
  2. Yazar: REYHAN KARALİ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HÜLYA ÇAĞIRAN KENDİRLİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İşletme, Labour Economics and Industrial Relations, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: ÇalıĢan Kadınlar, ĠĢe Katılım, Kadın Sorunları, Kadın ĠĢgücü, ĠĢgücü Verimliliği, Employed Women, Job Participation, Women Problems, Women Labour Force, Labour Productivity
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Hitit Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 131
Özet
Tarih boyunca kadınlar, üretimin her aşamasında çalışmışlardır. Ülke ekonomisine ve aile ekonomisine olumlu yönde katkıları olan kadınlar, işgücü piyasasındaki bugünkü konumlarını zorlu mücadeleler sonucu elde etmişlerdir. Yapılan çalışmalar işgücü piyasasında kadınların çeşitli sorunlarla karşılaştıklarını göstermektedir. Tezin amacı, kadınların çalışma hayatındaki yerinden bahsederek çalışma hayatında karşılaştığı sorunları ele almaktır. Özellikle Çorum imalat sektöründe çalışan kadınların çalışma hayatında yaşadığı sorunların verimliliğe etkisini tespit etmeye çalışmaktır. Araştırma, konuyla ilgili literatür taraması ve alan araştırmasından oluşmaktadır. Alan araştırmasının kapsamını, Çorum imalat sektöründe faaliyet gösteren 10 ve üzeri işçi çalıştıran işyerleri oluşturmaktadır. Kadın çalışanların demografik özelliklerine, performanslarına ve çalışma hayatlarına ilişkin veriler yüz yüze anket yöntemi ile elde edilerek SPSS programında analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Throughout the history, women have worked every stage of the production. Women, who have positive contribution on both stage and family economy, got their current status on labor market as a result of hard challenges. The works which have been done show that the working women face various difficulties. The aim of the thesis is to deal with the problems women have talking about the place of them on working field. Specially the aim of the thesis is trying to establish what degree of effect of woman's working problems in manufacturing sector Çorum on productivity. Research consists of literature and field research about the subject. The extent of the field research is a place of business which has at least 10 workers in manifacturing sector Çorum. The findings of female employees related to the demografic features and working life were analyzed by using SPSS software method.