The old carrot and stick game: The impact of the Eurozone crisis on Turkey's democratic reform efforts from 2010 to 2015
Yıllanmış havuç ve sopa yöntemi: Euro bölgesı krizinin Türkiye'nin demokratik reform çabalarına etkisi
  1. Tez No: 431435
  2. Yazar: AUDRY MAULANA
  3. Danışmanlar: Assist. Prof. HÜSEYİN ALPTEKİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Political Science, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Türkiye, Demokratikleşme, Avrupa Birliği, Euro Bölgesi Krizi, Reform Çabaları, Turkey, Democratization, European Union, Eurozone Crisis, Reform Efforts
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Şehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 145
Özet
Bu çalışma, 2010-2015 yılları arasında Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerini incelemektedir. Çalışman 2010 Euro bölgesi krizinin Avrupa Birliği'nin üyelik sürecindeki ülkelerin, Türkiye örneğinde olduğu gibi, reform çabalarını ilerletme yönündeki itibarının ve etkisinin azaldığını iddia etmektedir. Çalışma, belirtilen zaman diliminde Türkiye'nin siyasi, iktisadi ve sosyal gelişmelerine ve ayrıca Avrupa Komisyonu'ndan gelen ilerleme raporlarına bakılarak yapılmıştır. Türkiye'nin bahsi geçen ölçütlerini tahlil ederek, Türkiye'nin demokrasi alanında önemli değişiklikler yaptığı 1999-2010 tarihlerine kıyasla, bu zaman diliminde Avrupa Birliği etkisinin minimum seviyeye indiğini ve Türkiye'nin kendi ajandasını izlediğini açıkça görmekteyiz. Bu çalışma ayrıca Türkiye'nin Avrupa ülkelerine bağımlı olmadan başka bölgelerle ekonomik ve diplomatik dış ilişkiler geliştirdiğini göstermektedir. Avrupa Birliği'nden gelen ekonomik ve teknik yardımın 2010'dan sonra nasıl azaldığını göstererek bu çalışma, üyelik sürecindeki ülkelerin reform çabalarına ekonomik yardımın önemini vurgulamaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis examines the relations between Turkey and the European Union in the period from 2010 to 2015. It argues that the economic difficulties caused by the 2010 Eurozone crisis has made the European Union to have less credibility and influence in furthering reform efforts of acceding countries, especially in the case of Turkey. This argument is based on an examination of Turkey's political, economic, and social developments during the specified period as well as responses coming from the European Commission. Upon the examination of these dimensions, it becomes clear that Turkey has pursued its own agenda and the influence of the European Union has become minimal compared to the period from 1999 until 2010 where the accession process had significantly transformed Turkey's democracy. This thesis also shows the divergence of Turkey's foreign policy where it is no longer dependent on European countries but also has begun to increase its economic and diplomatic relations with other regions. Through showing how economic and technical assistance coming from the European Union has been significantly decreased since 2010, this research highlights the importance of economic assistance and aids in supporting reform efforts in acceding countries.