The representations of domesticity, motherhood and violence in Toni Morrison's Beloved and Alice Walker's The Color Purple
Toni Morrison Beloved ve Alice Walker the Color Purple içinde evcimenlik, annelik ve şiddet temsilleri
- Tez No: 432520
- Danışmanlar: DOÇ. DR. FERMA LEKESİZALIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, American Culture and Literature, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Annelik, Evcimenlik, Irkçılık, Siyah Feminizm, Afrikalı-Amerikan Edebiyatı, Şiddet, Kölelik, ataerkillik, Motherhood, Domesticity, Racism, Black Feminism, African-American Literature, Violence, Slavery, patriarchy
- Yıl: 2016
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 57
Özet
Dünyada kadınların cinsiyet ayrımcılığına karşı mücadele evreleme ve onların çeşitli toplumlarda erkeklerle eşit haklar için çağırırız bir dönemde, siyah Amerikalı kadınlar da seslerini duyurmak için çalıştı. Tarih onu tutan erkekler için ancak diğer ırklardan kadın onları sadece aşağı yapılan kölelik, şekillendirdiği, çünkü özellikle batıda diğer kadınlara aksine, onların hikayesi farklıdır. böylece toplumda karar verme konularında onları çizgi dışına, kadınlara tahsis temizlik ve annelik rolleri ile birleştiğinde, Afro-Amerikan kadın da esnasında ve kölelik sonra beyaz toplumdan küçümseme, şiddet ve ayrımcılık ile uğraşmak zorunda kaldı. diğer siyah yazarların bir ev sahibi gibi bu konuda Tony Morrison ve Alice Walker, genellikle göz ardı edildi ya da mükemmel erkek ya da beyaz yazarlar tarafından söylendi edilemeyen hikayeler anlatmak için kendileri aldı. Beloved roman ve Color Purple benzer karakterler Sethe ve Celie sayesinde, Morrison ve Alice çok çeşitli şekillerde Afrikalı Amerikalı kadın yaşamlarını etkiledi annelik, evcimenlik ve şiddet temaları ortaya çıkarır. kölelik ve ayrışma en çok uygulanan edildi Amerika Birleşik Devletleri Güney Set, romanlar beyaz toplum ve siyah toplum tarafından hem kötü muamele ve küme düşme ve siyah kadınların tasvir. Gerçi Morrison Sevgili kölelik sırasında ayarlanır ve Walker'ın The Color Purple karakterleri hala annelik, evcimenlik ve şiddete maruz yollarla benzerlikler, siyah ve beyaz insanları ayrılmış Jim Crow Yasaları sırasında ayarlayın. Morrison ve Walker ortaya çıkarır ve siyah feminizm ve radikalizmin kavramlarını zenginleştiren Afro-Amerikan siyasetinin açık bir feminist kavramsallaştırma sunuyoruz. Beloved olarak, Morrison zaman birçok yazar dikkate başarısız olduğunu annelik olumsuz tarafını gösteriyor. Aşırı acı bir süre onu anne rolünü egzersiz deneyerek, SethE kimliğini kaybeder ve bu süreçte de kızı Denver o bastırır. Bu onun bireyleşmeyi engel ve onun kendini geliştirme önlemek çocuklarına SethE bağlantı anne bağlarla occasioned edilir. SethE onun varlık feda eder. Nitekim, biz onun tüm çabaları kızı gibi onun kayıpları kefaretini yöneliktir roman boyunca bakın toplumun kavramlaştırmalara dayalı iyi bir siyah anne olarak kendini yeniden kurmak. Mor zaman ve bu rollerin kadınlar sessiz kalmayı ve duygularını yanı sıra görüşler bastırmak için, hiçbir sesleri vardı anlamına geliyordu aslında sırasında kadınların evcilleştirme ve annelik rollerini ortaya çıkarır. Celie toplumunda kadınların evcilleştirme iyi bir örnek, bir asi bir kadındı ama sessizce kişinin kocası ve ev işleri için kulluk sosyal normlara razı zorunda kalır Sophia. Toplumda acı kadınların annelik rolünü içerlemek neden Morrison'ın argüman benzer şekilde, Sophia son derece onun yük altında olan çocuklar ile ayrılır. Benim tez Toni Morrison ve Alice Walker kendi romanlarında sırasında ve kölelik gün sonra, Beloved ve Mor de domesticity, annelik ve şiddet konusunu tasvir nasıl araştırır. Tez zamanda karakterler kurtuluşu yol olanaklarını sağlayacaktır.
Özet (Çeviri)
At a time when women around the world were staging a fight against gender discrimination and calling for equal rights with men in their various societies, black American women also tried to make their voices heard. As history holds it, unlike other women especially in the west, their story is different because it was shaped by slavery, which made them not only inferior to men but to women of other races. Coupled with the roles of housekeeping and motherhood assigned to women, thus sidelining them from decision making issues in the society, the African American woman also had to deal with the belittlement, violence and segregation from the white society during and after slavery. In this regard, Tony Morrison and Alice Walker like a host of other black writers, took it upon themselves to tell the stories that were often ignored or could not be perfectly told by men or white writers. Through similar characters Sethe and Celie in the novels Beloved and The Color Purple, Morrison and Alice very much brings out the themes of motherhood, domesticity and violence which affected the lives of the African American woman in various ways. Set in the South of the United States of America where slavery and segregation were most practiced, the novels depict the maltreatment and relegation and of black women both by the white society and the black society. Though Morrison's Beloved is set during slavery and Walker's The Color Purple set during the Jim Crow Laws that separated black and white people, the characters still share similarities in the ways they experience motherhood, domesticity and violence. Morrison and Walker offer an explicit feminist conceptualization of African American politics that exposes and enriches concepts of black feminism and radicalism. In Beloved, Morrison depicts the adverse side of motherhood that many writers of the time failed to consider. By attempting to exercise her motherly role in a period of extreme suffering, Sethe loses her identity and in the process also suppresses that of Denver her daughter. This is occasioned by the maternal ties that link Sethe to her children that preclude her individuation and thwart her self-development. Sethe sacrifices her being. Indeed, we see throughout the novel that all her efforts are directed at atoning for her losses as a daughter and re-establish herself as a good black mother based on the society's conceptualizations. The Color Purple brings out the domestication and motherhood roles of women during the time and the fact that these roles meant that women had no voices, they were to remain silent and suppress their feelings as well as opinions. A good example of domestication of women in Celie's society is Sophia who was a rebellious woman but is forced to silently acquiesce to the social norms of servitude to one's husband and household chores. Similar to Morrison's argument that the suffering in the society caused women to resent the role of motherhood, Sophia is extremely detached with the children that are under her charge. My thesis investigates how Toni Morrison and Alice walker portray the issue of domesticity, motherhood and violence in their novels Beloved and The Color Purple, during and after the days of slavery. The thesis also will provide the possibilities that lead to the characters emancipation.