Energy security in European Union and diversification strategy
Avrupa Birliğin'de enerji güvenliği ve çeşitlendirme stratejisi
- Tez No: 432524
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FİLİZ KATMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Enerji, Uluslararası İlişkiler, Energy, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Avrupa Birliği, Çeşitlendirme Stratejisi, Enerji, Enerji Güvenliği, Enerji Politikası, Diversification Strategy, Energy, Energy Policy, Energy Security, European Union
- Yıl: 2016
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 132
Özet
Bu tez üç ana bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, güvenlik ve enerji güvenliği tanımı ve ilişkisi, enerji güvenliğine yönelik tehditler, enerji kaynaklarının boyutları ve enerji tasarrufuyla enerjinin en verimli şekilde kullanılması için ulusal kaynakların önemi, Avrupa'nın enerji arzı ve enerji talebi açısından durumu yer almaktadır. İkinci bölümde; Avrupa Birliği kurulması, Avrupa Birliği'nin enerji politikası ele alınmaktadır. Üçüncü bölümde Avrupa Birliği'nin alternatif enerji hatları ve enerji güvenliği açısından çeşitlendirme stratejisi tartışılmaktadır. Sonuç bölümünde bu bilgiler ışığında Avrupa Birliği'nin enerji güvenliği açısından çeşitlendirme stratejisi değerlendirilmektedir.
Özet (Çeviri)
This thesis consists three main sections. First chapter includes definition of security Energy security, their relationship, threats to energy security, sizes of energy resources, the importance of domestic resources for the efficient use of energy in energy saving. Second chapter contains foundation of the European Union and the energy policies of the European Union. Third chapter discusses alternative energy routes of European Union diversification strategy for the energy security. In conclusion, diversification strategy is evaluated in the light of such information.