Anonim şirketlerde bağımsız denetim
Audit of stock joint companies
  1. Tez No: 432588
  2. Yazar: GİZEM MIZRAK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. KADİR DABBAĞOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Muhasebe, Denetim, Anonim Şirket, accounting, auditing, Joint-Stock Company
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Muhasebe ve Finansal Yönetim Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Muhasebe Denetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 80
Özet
Yeni Türk Ticaret Kanunu ile sermaye şirketleri denetime tabi tutulmuştur. Buna göre her yıl Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen ölçütler içinde kalan sermaye şirketleri denetlenecektir. Denetim bağımsız denetçiler tarafından yapılacaktır. Denetimin kapsamı hem uygunluk hem de faaliyet denetimini kapsayan finansal tablo denetimidir. Bu bağlamda sermaye şirketlerinin bilanço, gelir tablosu, nakit akış tablosu ve özkaynak değişim tablosu ile dipnotlarından oluşan finansal tablo seti yıllık faaliyet raporu ile birlikte denetlenecektir. Finansal tablo setinin tabi olduğu standartlar Türkiye Muhasebe Standartlarıdır. Denetim ise Türkiye Denetim Standartlarına Göre Yapılacaktır. Ülkemizde gerek bu standartların yayınlanmasından gerekse denetimin kalitesinden sorumlu gözetim kurumu Kamu Gözetim Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumudur. Bağımsız denetçilerin yetkilendirilmesi de aynı kurumun görev alanına girmektedir. Tez çalışması sermaye şirketlerinin denetimine getirilen yasal düzenlemeyi, anonim şirketler kapsamında incelemektedir.
Özet (Çeviri)
New Turkish Commercial Code and capital companies were subjected to inspection. Accordingly, the remaining capital companies within the criteria as determined each year by the Council of Ministers will be audited. The audit will be conducted by independent auditors. Both compliance and operational audits, including financial statement control scope of the control. In this context, the capital of the company balance sheet, income statement, cash flow statement and changes in equity a set of financial statements the footnotes of the table will be overseen in conjunction with the annual report. Set Turkish Accounting Standards financial the standards that are the subject of the table. The control shall be made in accordance with Turkish auditing standards. The publication of these standards, our country public oversight agency responsible for oversight and control of the quality of accounting and auditing standards Authority. The authorisation of the independent inspector at the same institution fall under the jurisdiction of. Thesis on the legal regulation of capital brought into the control of the company, examines the scope of Joint Stock Companies