The projection of racism in Richard Wright's Black Boy
Richard Wright 'in Black Boy ırkçılığın projeksiyon
  1. Tez No: 432589
  2. Yazar: DARBAZ AZEEZ SADEQ
  3. Danışmanlar: Assoc. Prof. Dr. FERMA LEKESİZALIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, American Culture and Literature, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Richard Wright, Black Boy, Irkçılık, JimCrow Yasaları, Amerikan Black Edebiyatı, Şiddet, Açlık ve Alkol, Richard Wright, Black Boy, Racism, Jim Crow Laws, Black American Literature, Violence, Hunger and Alcohol
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
Irkçılık Siyah Amerikan Edebiyatı önemli bir temadır. Bu çalışmanın amacı, JimCrow Yasaları uygulandığı zamanlarda sırasında siyah topluma karşı ırk ayrımcılığı yollarını inceleyerek yoluyla Richard Wright romanı Black Boy ırkçılığı göstermektir. Amerika Birleşik Devletleri Anayasası'na göre, herkes eşit haklara sahip doğar. Ancak, dönem 'eşitlik' Güney Amerika'nın eyaletlerinde olmayan veya alakasız oldu. Black Boy hayatı, mücadeleleri ve JimCrow Yasaları korkunç mevzuat uyarınca Mississippi asi devlet büyüyen bir genç, yoksul Black Boy nihai zaferini anlatıyor. Orada, JimCrow Yasaları oybirliğiyle değiştirilmiş ve bu devletlerin sakinleri zorla ediliyordu. Siyah toplum çok sert o zamanlarda tedavi edildi. Gözün beyaz kişiye bakarak gibi bile zararsız olaylar, yasa ile cezalandırılabilir idi. Siyahlar için ırk ayrımcılığı ve nefret 1900'lü yılların başında kendi zirvesinde idi. Cezalar çok acımasız ve güçlü tutuklama, şiddetli dayak ve mafya-linç dahil. Pek çok sorun Afrika-Amerikalıların yasadışı zulüm toplumda ortaya çıktı. Hayatı boyunca, genç Richard beyaz ustaların varsayımına herhangi kulak ödenen asla ve o oldukça huzurlu bir hayat sürdü nerede Fransa'ya taşındı yaptığı akıl, onları savaştı. Romanda Black Boy hikâye ağırlıklı Wright hayatı ve JimCrow döneminde korkmuş ve çok dindar olan beyazlar, onun komşuları ve kendi ailesi ile daha da önemlisi onun etkileşimleri recollects. Richard Wright ve çağdaşları onların roman, deneme ve öykü bu konuda yazarak apaçık ayrımcılığı kınayan karar verdi. Onların amacı, siyah topluluğun günlük yaşamlarında bu önyargının zararlı etkileri konusunda halk arasında farkındalık yaratmak ve aynı zamanda bu basarak sorunları çözmek için birlikte çalışır. Bu çalışma aynı zamanda, bu tür bol romanı Black Boy ve yoksulluk oluşur şiddet, gıda ve eğitim eksikliği gibi konularda önem vermektedir. Richard Wright, onun çocukluk ve erken erişkinlik döneminde karşı karşıya hayat çok travmatik oldu. Ama nedeniyle onun sonsuz çabaları, istihbarat ve adaletsizliğe karşı mücadele etmek arzusu, o JimCrow Yasaları altında yaşayan rağmen siyah olarak önemli bir başarı elde etmeyi başardı.
Özet (Çeviri)
Racism is a prominent theme in the Black American Literature. The purpose of this study is to demonstrate racism in the novel Black Boy by Richard Wright through examining ways of racial discrimination against black community during the times when the Jim Crow Laws were implemented. According to the Constitution of the United States of America, everyone is born with equal rights. However, the term 'equality' was non-existent or irrelevant in the states of Southern America. Black Boy narrates the life, struggles and eventual triumph of a young, destitute Black Boy growing up in the unruly state of Mississippi under the appalling legislations of the Jim Crow Laws. There, the Jim Crow Laws were unanimously being amended and forced upon the inhabitants of those states. The black community was very harshly treated during those times. Even innocuous incidents, like looking at a white person in the eye were punishable by law. Racial discrimination and hatred for the blacks were at their peak in the early 1900s. The punishments were very brutal and included forceful arrest, severe beating and mob-lynching. Many problems arose in the society from the unlawful persecution of the African-Americans. In his entire life, young Richard never paid any heed to the assumption of the white masters and he fought them with intellect, which he did when he moved to France where he led a rather peaceful life. The story in the novel Black Boy mainly recollects the life of Wright and more importantly his interactions with the whites, his neighbors and his own family who were scared and very pious during Jim Crow Era. Richard Wright and his contemporaries decided to denounce the flagrant discrimination by writing about it in their novels, essays and short stories. Their goal was to create awareness among the population about the harmful effects of this prejudice on the daily lives of the black community and also work together to solve those pressing issues. This study lays emphasis on issues such as violence which occurs abundantly in the novel Black Boy and on the poverty, lack of food and education, as well. The life that Richard Wright faced in his childhood and early adulthood was very traumatic. But due to his endless efforts, intelligence and desire to fight against injustice, he was able to achieve considerable success as a black despite living under the Jim Crow Laws.