Deceit, family and justice in Miller and Ibsen's plays Crucible, All My Sons and Ghosts
Miller ve Ibsen'ın All my Sons, Ghosts, ve Crucible adlı oyunlarındaki aldatmaca, aile ve adalet
- Tez No: 432606
- Danışmanlar: DOÇ. DR. FERMA LEKESİZALIN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Performing and Visual Arts, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Aile, Aldatmacası, Adalet, Pota, All My Sons, Ghosts, Henrik Ibsen, Arthur Miller, Drama, Family, Deceit, Justice, Crucible, All My Sons, Ghosts, Henrik Ibsen, Arthur Miller, play
- Yıl: 2016
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 74
Özet
Bu M.A Tezi temel amacı döneminde, yani Arthur Miller ve Henrik Ibsen en etkili isimlerinden birlikte genel olarak modern dram incelemektir. Onlar modern çağın belirgin play-yazar olarak kabul edilir. Arthur Miller, hangi ben iki pick up Pota ve All My Sons incelemek için onun trajik çalış iyi bilinmektedir. İkincisi, ben, Henrik Ibsen'in ünlü oyunundan Ghosts odaklanır. Arthur Miller ve Henrik Ibsen, modern drama iki güçlü yazar ve onların çalış kadar modern bir tiyatro söz konusu olduğunda en ilginç ve inandırıcı olanlar olduğunu söyleyebilirim. Ama önemli olan soru onların çalış çağdaş bireyler, ahlak ve sosyal gerçeklik hakkında bize göstermek ne olduğunu. Bu çalışma çeşitli bu soruya cevapları ve üç oyunlarla ilgili diğer pek çok soru vardır. Ben çalış içsel unsurları ile ilgili ana tema düşünün ve dönemin genel yönlerini bir tartışma yoluyla çözmek için çalışıyoruz. çalış başa ana tema Yalanlar ve aldatma, aile ve adalet vardır. Ben biz drama tarih boyunca yazılı oyunların çoğunluğu temalar herhangi ayırmak olamaz sade ve net olduğunu düşünüyorum.
Özet (Çeviri)
The main goal of this M.A. Thesis is to examine the modern drama in general, along with the most influential figures of the period, namely Arthur Miller and Henrik Ibsen. They are considered to be the prominent play-writes in the modern era. Arthur Miller is well-known for his tragic plays of which I pick up the two, Crucible and All My Sons to study. Secondly, I focus on Henrik Ibsen's famous play, Ghosts. I would say that Arthur Miller and Henrik Ibsen are the two powerful authors of the modern drama and their plays are the most interesting and credible ones as far as the modern drama is concerned. But the important question is what their plays can show us about contemporary individuals, morality, and social reality. This study has variety answers to this question and many other questions about the three plays. I try to consider the major themes which are related with the intrinsic elements of the plays and tackle them through a discussion of the general aspects of the era. The major themes that the plays deal with are Lies and deceit, family, and justice. I think it is plain and clear that we cannot dissociate any of the themes from the majority of the plays written throughout the history of drama.