The Application of synchronous manufacturing principles in an electronics firm through simulation
Eşzamanlı üretim prensiplerinin bir elektronik firmasına benzetim ile uygulanması
  1. Tez No: 43267
  2. Yazar: NUSRET ORHUN KÖSTEM
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ZEYNEP ONAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Kısıtlar Kuramı, Eşzamanlı Üretim, MİP, Benzetim, Davul-Tampon-Halat Yöntemi, Kullanılabilir Çıktı, Envanter, İşlevsel Gider iv, TOC, Synchronous Manufacturing, MRP, Simulation, DBR Methodology, Throughput, Inventory, Operational Expense 111
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 176
Özet
oz EŞZAMANLI ÜRETİM PRENSİPLERİNİN BİR ELEKTRONİK FİRMASINA BENZETİM İLE UYGULANMASI KÖSTEM, Nusret Orhun Yüksek Lisans Tezi, İşletme Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. Zeynep ONAY Eylül, 1995, 176 sayfa Bu çalışmada, ProModelPC 5.0 yazılımı kullanılarak bir Eşzamanlı Üretim çevresi kurulması ve temelinde yatan prensiplerin sunulması benzetim kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Bu kapsam içinde Malzeme İhtiyaç Planlaması ile çalışan bir atölyeye Kısıtlar Kuramı prensipleri uygulanmış, başka bir deyişle, sistemi eşzamanlı hale getirmek amacı ile, Davul-Tampon-Halat yöntemi kullanılmış ve her iki sistemin benzetim ile çalıştırılması sonucunda sistemlerin performansları gösterilmiş ve karşılaştırılmıştır. Buna ek olarak Eşzamanlı Üretim'in sermaye kısıtlı çevrelerde etkin ve karlı bir şekilde uygulanabilirliği tartışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE APPLICATION OF SYNCHRONOUS MANUFACTURING PRINCIPLES IN AN ELECTRONICS FIRM THROUGH SIMULATION KÖSTEM, Nusret Orhun Master in Business Administration Supervisor: Asst Prof. Dr. Zeynep ONAY September 1995, 1 76 pages In this study, a Synchronous Manufacturing environment is constructed and its underlying principles are presented through simulation, by utilizing the ProModelPC version 5.0 software. Within this scope the principles of the Theory of Constraints (TOC) are applied to an actual shopfloor which runs under Material Requirements Planning; the Drum- Buffer-Rope Methodology is utilized to convert the system to a synchronous one and its performance under TOC and MRP approaches is displayed and compared through simulation. Moreover the effective and profitable applications of Synchronous Manufacturing in capital- constrained environments are discussed.