Amonyum ditiyokarbamatların kendine kondenzasyon reaksiyonundan tiyoürelerin sentezi
The synthesis of thiourea via self-condensation of ammonium dithiocarbamates
  1. Tez No: 432938
  2. Yazar: FATİH SIRÇA
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ŞEVKET HAKAN ÜNGÖREN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: Amonyum ditiyokarbamatlar, Tiyoüreler, Self-Kondenzasyon, Ammonium dithiocarbamates, Thioureas, Self-condensation
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bozok Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kimya Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 66
Özet
Bu çalışmada, alkil ve aril sübstitüelenmiş bazı primer aminlerin trietilamonyum ditiyokarbamat türevlerinin çözücü ortamda ısıtılmasından, çeşitli N,N'-dialkil/diaril sübstitüe tiyoüre bileşiklerine dönüşümleri bulunmuştur. Yeni bulunan metot amonyum ditiyokarbamatların kendine-kondenzasyonu mekanizmasından yürümüştür. Buna ilave olarak, amonyum ditiyokarbamatların 2-konumunda arilkarboksilik asit grubu olması durumunda, reaksiyon molekül içi kondenzasyon tepkimesi ile yürümüş ve ditiyokarbamat türevleri 2-tiyokso-1,2-dihidro-4H-3,1-benzotiyazin-4-on türevlerine dönüşmüştür. Böylece literatüre yeni bir tip kendine-kondenzasyon tepkimesi kazandırılmıştır. Sentezlenen yeni bileşikler moleküler spektroskopik metotlarla karakterize edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, it was investigated triethylammonium dithiocarbamates of alkyl/arylsubstituted pyrimary amines were occurred N,N'-disubstituted thioureas in hot solvents via novel self-condensation reaction. In addition, the ammonium dithiocarbamates bearing 2-carboxyaryl group were runned to 2-thioxo-1,2-dihydro-4H-3,1-benzothiazin-4-one derivatives by means of intramolecular condensation mechanism. As a result, we are investigated a novel type of self-condensation reaction. The synthesized new compounds were characterized with molecular spectroscopic methods (IR, NMR, micro-analyze).