Özel ortaöğretim kurumlarında halkla ilişkiler uygulamaları: Doğa Okulları ve Özel Seymen Eğitim Kurumları incelemesi
Public relations practices in private educational institutions: Examination of Doğa Schools and Private Seymen Educational Institutions
- Tez No: 433681
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SEVİM KOÇER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Halkla İlişkiler, Education and Training, Public Relations
- Anahtar Kelimeler: Özel eğitim kurumları, halkla ilişkilerde örgütlenme, halkla ilişkilerde kullanılan ortam ve araçlar, halkla ilişkiler uygulamaları, The private educational institutions, organization in public relations, environment and tools used by public relations, public relations practices
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kocaeli Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 148
Özet
Günümüzde teknolojik gelişmelerle birlikte eğitim modelleri de değişmektedir. Özel ortaöğretim kurumları bu gelişmeleri yakından takip edip, eğitime katkı sağlamaktadır. Özel ortaöğretim kurumlarının öğrencilere ve öğretmenlere sağladıkları olanaklar, devlet okullarının sağladıkları olanakların çok üstündedir. Özel ortaöğretim kurumlarındaki halkla ilişkiler birimi, okulun tanıtımını sağlamakta ve reklamını yapmaktadır. Okulun tanıtımı ve reklamı yapılırken basılı araçlar, sözlü araçlar, görsel işitsel araçlar, diğer ortam ve araçlar ayrıca yeni iletişim teknolojileri kullanılmaktadır. Böylece tanıtımı ve reklamı iyi yapılan bir özel ortaöğretim kurumu, diğer özel ortaöğretim kurumlarına göre daha çok tercih edilir ve o okul diğer özel ortaöğretim kurumlarına göre daha uzun yıllar eğitim sektöründe faaliyetlerini sürdürmeye devam eder. Araştırmanın konusu, Doğa Okulları ve Özel Seymen Eğitim Kurumları'nın halkla ilişkiler örgütlenmesini, kullandıkları ortam ve araçları ve halkla ilişkiler uygulamalarını incelemektir. Araştırmanın yöntemini, doküman analizi ve yöneticilerle derinlemesine mülakat yapılarak, kurumların web sitelerinin incelenmesi oluşturur.Araştırmanın bulguları olarak, Doğa Okulları ve Özel Seymen Eğitim Kurumları'nın halkla ilişkiler örgütlenmesi, halkla ilişkiler ortam ve araçları ve halkla ilişkiler uygulamaları kategorize edilerek incelenip, karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
Today, educational patterns change with technological developments.The private educational institutions follow these developments and make contribution to education. Opportunities of the private educational institutions are much more than public schools for their students and teachers. The public relations department of the private educational institutions conduct the school publicity and advertisement.To carry on this process they use published materials, oral communications, audio visual materials, different environment and tools besides new communication technology. In this way a private educational institutions, if it is advertised well, is more highly preferred and has longer survivability in educational field by comparison to private educational institutions. The subject of this study is to analyze the public relations departments organization of Doğa Schools and Private Seymen Educational Institutions and their environment, the tools they utilized and their field and practices. The method of the study is adopted by documentation analysis, some profound interviews with the managers, research through the web sites of the institutions mentioned. As the results of study, the outcomes of the analysis of the public relations departments organizational practices of above mentioned institutions, their environment and materials have been evaluated also categorized.