Destinasyon talebinde terör haberlerinin yarattığı anomalilerin davranışsal ekonomi bağlamında irdelenmesi: Deneysel bir yaklaşım
Demand in the destinati̇on at evaluation in the context of behavioral economics anomalies caused by terrorist news: An experimental approach
  1. Tez No: 433714
  2. Yazar: YONCA İMER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. EKREM TUFAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Terörizm, Turizm, Davranışsal Ekonomi, Önyargılar
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 138
Özet
Bireylerin, çevrelerinden ve önyargılarından etkilenerek karar aldıklarını ileri süren Davranışsal Ekonomi çalışmanın temelini oluşturmaktadır. Çalışmada; tatil talebinde bulunabilecek potansiyel turistlerin, çevrelerinden ve duygularından etkilenecekleri düşünülerek, homojen seçenekleri bulunan senaryo sorularına verdikleri cevaplar sırasında düştükleri yanılsamalar incelenmiştir. Bu bağlamda, son zamanlarda adından sıkça bahsettiren terör saldırıları bireylerdeki çağrışım mekanizmalarını geliştirmiş ve bireylerin oluşan önyargılarına göre tercihler yapmasına neden olmuştur. Bu durum, konu özellikle terörizm gibi nadir olaylar olduğunda bireylerin rasyonel tavır sergileyemediklerini ve kendilerince en az zarara neden olacak seçeneklere yöneldiklerini göstermiştir.
Özet (Çeviri)
Suggests that they take a decision influenced by the environment and prejudice of individuals what Behavioral Economics constitutes the basis of this work. In this study it was investigated potential tourists can be found in the holiday demand, emotions and mind, they are affected by their environment , their illusion fell during their responses to the questions contained homogeneous scenario options. In this context, the recent terrorist attacks in the name frequently talked about the mechanisms of individual associations developed and based on prejudices that led to the formation of individuals to make choices . This situation, especially when issues like terrorism rare events individuals could not exhibit rational behavior and showed that they turn to their own options that will cause the least harm . Key Word: Terrorism, Tourism, Behavioral Economics, Bias