Mecmu'a-i Eş'âr (45 Ak Ze 194) inceleme-metin-tıpkı basım
Mecmu'a of poetry
  1. Tez No: 434437
  2. Yazar: AYŞE CENGİZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ZİYA AVŞAR, YRD. DOÇ. DR. MEHMET GÜRBÜZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Mecmûʽa, 45 Ak Ze 194, Mecmu'a-i Eş'ar, vezin, matla, Macmua, 45 Ak Ze 194, collection of poems, meter, matla
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Niğde Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 345
Özet
Bu çalışmada Manisa Kütüphanesi' nde“45 Ak Ze 194”arşiv numarası ile kayıtlı“Mecmu'a-i Eş'ar”adlı şiir mecmûʽası incelenmiş ve önce mecmûŤanın kısa bir tanımı yapılmış ardından mecmûŤanın içeriği ve teknik özellikleri üzerinde durulmuş en son olarak da mecmuŤada yer alan nazım şekilleri ve türleri bilimsel bir metotla yeni harflere aktarılmıştır. Çalışmanın sonunda çalışmaya konu olan metnin tıpkıbasımı yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
In this study, the analyzing of poem collection called“Mecmu'a-i Eş'ar”which is recorded in them Manisa Library with“45 Ak Ze 194”number and facsimile has been studied and before of macmua then made a short description of the content and specifications of macmua the most recently emphasized in the macmua verse forms and types of letters are transferred to the new scientific method. The text reproduced at the end of the study, the subject of my work examination facsimile located.