FRP bilgisayar oyunlarında karakter tasarımı ve örnek bir uygulama
Character desing in computer game FRP and sample application
  1. Tez No: 435285
  2. Yazar: SAADET TUĞÇE ARSLAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ŞENAY ALSAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Frp, rol yapma oyunu, fantezi edebiyatı, karakter tasarımı, illüstrasyon, karakter sınıfları, League of Legends, bilgisayar oyunları, Frp, role-playing game, fantasy literature, character desing, illustration, character classes, League of Legends, computer games
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Haliç Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Grafik Tasarım Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 147
Özet
“Fantastik anlatıda ilgi uyandırabilmenin koşulu inandırıcılık, inandırıcı olmanın zorunlu koşulu ise inanmaktır... Bunlardan yola çıktığım da, gerçek ve iyi bir fantastik anlatının yalnızca bir meczubun ağzına uygun düştüğü sonucuna varıyorum.”(Charles Nodier) FRP internet dünyasında ve normal yaşam koşullarında (yüz yüze) oynanan bir tür fantastik oyundur. Fantezi edebiyatı, gerçeğe dayalı olmayan yazılı anlatım tarzıdır. Genelde hikâye, roman, oyun ve drama gibi yazım biçimlerini içerir. Fantastik Edebiyat“Gerçeklik”dâhilinde“Gerçekçi”olmayandır. Bilgisayar oyunlarının günümüzdeki en büyük ticari sektörlerden biri olduğu bilinmektedir. Her yaş gurubuna hitap etmekte ve yaygınlaşmaktadır. Macera oyunları, aksiyon oyunları, rol yapma (RPG) oyunları, fantezi türü rol yapma (FRP) oyunları, simülasyon oyunları, strateji oyunları, ve internet ortamında birden fazla oyuncu ile oynanabilen web tabanlı oyunlar gibi pek çok türü bulunan bilgisayar oyunları hedef kitlesine çok fazla çeşitlilik sunabilecek kapasiteye sahiptir.
Özet (Çeviri)
“Fantastic narratives on the condition of being able aroused the interest of credibility, to believe is the necessary condition of being convincing ... When I left them on the road, I come true and a good fantasy narrative of the conclusion only as a Recluse's befit his mouth.”(Charles Nodier) FRP and normal living conditions in the internet world (face to face) is a kind of played a fantastic game. Fantasy literature, writing style is not based on facts. In general, stories, novels, it includes writing formats, such as games and drama. Fantastic Literature is not“Reality”within“realistic”. Computer games are known as one of the largest commercial sectors in today's world. In appeals to every age group and it is increasing by progress in the economic field. Adventure games, action games, role-playing (RPG) games, role-playing fantasy genre (FRP) games, simulation games, strategy games, and can be played with multiple players on the internet web-based games, including many species found computer games too much to the audience It has the capacity to provide diversity.