The role of logistics in branding
Logistigin markalaşmada rolu
- Tez No: 435358
- Danışmanlar: PROF. DR. ÖMER BAYBARS TEK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Lojistik, Marka, Stok, Sipariş İşleme, Ulaştırma, Depolama, Koruyucu Ambalaj, Malzeme Taşıma, Trafik - Yönlendirme, Logistics, Branding, Inventory, Order Processing, Transportation, Warehousing, Protective Packaging, Location-site, Materials Handling, Traffic- Routing
- Yıl: 2016
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Yaşar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 149
Özet
Mevcut araştırmanın amacı markalaşma lojistik rolü belirlemektir. Bu araştırmada Malzeme Taşıma lojistik ve Envanter dahil yönüyle, Sipariş İşleme, Ulaştırma, Depolama, Koruyucu Ambalaj, Yer-site, etkisi, markalaşma Trafik-Routingand web indir yükle dijital lojistik açıklanmıştır. Bu araştırmada kullanılan yöntem anket olduğunu ve ilişkisel ve uygulamalı araştırma. Mevcut araştırmanın istatistiksel nüfus lojistik ve Türkiye üniversiteleri yönetim öğrencileri kapsar. istatistiksel örnekleme büyüklüğü Cochran formülü ile hesaplanmıştır 386 kişiyi içerir ve örnekleme rastgele yapılmıştır. Araştırmadan elde edilen bulgular lojistik ve Envanter, Sipariş İşleme, Ulaştırma, Depolama, Koruyucu Malzeme Taşıma Paketleme, Yer-site, Trafik- Yönlendirme ve web indir yükle dijital lojistik ve marka olarak yönüyle arasında anlamlı pozitif bir korelasyon olduğunu gösterir .
Özet (Çeviri)
The purpose of the present research is determining the role of logistics in branding. In this research the effect of logistics and its aspects including Inventory, Order Processing, Transportation, Warehousing, Protective Packaging, Location-site, Materials Handling, Traffic-Routing and web download upload digital logistics on branding is explained. The method used in this research is survey, and it is correlational and applied research. The statistical population of the present research includes logistics and management students of universities of Turkey. The statistical sample size includes 386 persons, that has been calculated by Cochran's formula, and sampling has been done randomly. The findings of the research indicate that there is a significant positive correlation between logistics and its aspects such as Inventory, Order Processing, Transportation, Warehousing, Protective Packaging, Location-site, Materials Handling, Traffic-Routing and web download upload digital logistics and branding.