Hizmet ve perakende sektöründe tedarik zinciri yönetimi: Türk Silahlı Kuvvetleri bağlısı tüm askeri kantinler, orduevleri ve sosyal tesisler için bir model önerisi
Supply chain management in services and retail industry : A model suggestion for all military canteens, army hotels and social facilities connected to Turkish Armed Forces
- Tez No: 437374
- Danışmanlar: DOÇ. DR. KÖKSAL HAZIR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Tedarik Zinciri, Hizmet ve Perakende Sektörü, Türk Silahlı Kuvvetleri, SupplyChain, Service and Retail Sector, Turkish Armed Forces
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Toros Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 106
Özet
Küreselleşen dünyamızda artık şirketlerin yalnız başına rekabet etmesi mümkün değildir. Artık rekabet şirketlerin içinde yer aldığı tedarik zincirleri arasında yaşanmaktadır. Hizmet ve perakende firmaları da ancak rekabet üstünlüğü sağlayacak bir tedarik zincirinin içinde yer alarak piyasada yer edinebilirler.Tedarik zinciri ağlarının etkin bir şekilde tasarlanması ve en iyi şekilde yönetimi, üretimin ve farklı ürünlerin tesliminin düşük maliyet, kısa gecikme zamanı ve yüksek kalitede olmasına yardımcı olmaktadır. Rekabet ortamında en iyi performansın sağlanması açısından tedarik zinciri ağının yapısının oldukça önemli bir konu olduğu çok açıktır. Sorunların karmaşık yapısıyla başa çıkmak için şebekeyi, giriş, gelişme ve sonuç ağı olarak alt şebekelere de ayrıştırmak faydalı olacaktır. Dağıtım kanalında hedeflenen olgu, perakendecilerin talebini, depoların ve tesis kapasitelerinin üzerine çıkmadan en az maliyetli sistem ile karşılamaktır. Bu çalışmada Türk Silahlı Kuvvetleri bağlısı tüm askeri kantinler, orduevleri ve sosyal tesisler için tedarik zinciri süreci incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In our globalizing world it is no longer possible to compete . There is no longer involved in the competition between the supply chain companies. Services and retail of companies are also taking place in the market but they can find a place in a supply chain to provide a competitive advantage. Supply chain network design efficiently and optimally management, low production cost of delivery and different products, short delay time and helps to maintain a high quality. The structure of the competitive environment in the best performance of the supply chain network is very clear in terms of ensuring that there is a very important issue. Network to cope with complex problems, introduction, development, and will be useful to separate the network into sub-networks as a result. Incases targeted distribution channels, retailers demand from exceeding the storage capacity and facilities to meet the minimum system cost. In this study, all depends on the Turkish Armed Forces military canteens, officers' clubs and social facilities for supply chain processes were examined.