Mutlak toplanabilme metotları ve denklikleri
Absolute summability methods and equivalents
  1. Tez No: 438898
  2. Yazar: MUHAMMET EMİN KALKAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HİKMET ÖZARSLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Riesz ortalaması, Mutlak toplanabilme, Mutlak matris toplanabilme, Toplanabilme çarpanı, Metotların denkliği, Minkowski eşitsizliği, Hölder eşitsizliği, Sonsuz seriler, Riesz mean, Absolute summability, Absolute matrix summability, Summability factor, Equivalent of methods, Infinite series, Hölder inequality, Minkowski inequality
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 53
Özet
Bu tez dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, bu çalışma boyunca kullanılacak temel tanım ve teoremlere yer verilmiştir. İkinci bölümde, toplanabilen her serinin toplanabilir olması için gerek ve yeter şartları veren bir teorem ifade ve ispat edilmiştir. Ayrıca toplanabilme çarpanı olmak üzere, olmasıyla ilgili yeter şartları veren bir teorem ifade ve ispat edilmiştir. Üçüncü bölümde, toplanabilen bir serinin toplanabilir olması ile ilgili bir teorem ifade ve ispat edilmiştir. Ayrıca toplanabilme çarpanı olmak üzere, olması için gerek ve yeter şartları veren bir teorem ifade ve ispat edilmiştir. Dördüncü bölümde ise, yapılan çalışmalarla ilgili sonuçlar verilmiştir.
Özet (Çeviri)
This study consists of four chapters. In the first chapter, basic definitions and the theorems that will be used throughout the study are given. In the second chapter, a theorem which gives the necessary and sufficient conditions in order that every summable series also be summable is expressed and proved. Also, a theorem which gives sufficient conditions about is expressed and proved, where is summability factor. In the third chapter, a theorem which is about every summable series also be summable is expressed and proved. Also, the necessary and sufficient conditions are found to be , where is summability factor. In the four chapter, the results about the studies which have been done are given.