Spor yapan ve yapmayan üniversite öğrencilerinin öfke ifade tarzları
The anger expression styles of the students who sports and not sports
  1. Tez No: 440500
  2. Yazar: TURAN SEZAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HAYRİ DEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Spor, Sports
  6. Anahtar Kelimeler: Öfke, Öfke Kontrolü, Spor Yapan ve Yapmayan Üniversite Öğrencileri, Anger, Anger Management, Thestudentsdoingsportsand not doing
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Spor Yöneticiliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
Bu çalışmanın amacı, spor yapan ve yapmayan üniversite öğrencilerinin öfke düzeylerinin ve öfke ifade tarzlarının incelenmesidir. Çalışmanın örneklemini Selçuk Üniversitesi 2015-2016 eğitim öğretim yılında öğrenim gören 502'si erkek ve 531'i kadın olmak üzere aktif olarak spor yapan 502 ve aktif olarak spor yapmayan 531, toplamda 1033 gönüllü öğrenci oluşturmuştur. Araştırmanın verileri, ki-kare analizi, t-testi, ANOVA testi, Kruskal Wallis testi, Post-Hoc testi kullanılarak çözümlenmiş kişisel bilgi formu sürekli öfke ve öfke tarzı ölçeği kullanılarak elde edilmiştir. Araştırma bulgularına göre spor yapmayan üniversite öğrencilerinin sürekli öfke, dışa vurulan öfke ve içte tutulan öfke puanları spor yapanlara göre istatistiksel anlamda düşük bulunmuştur. Üniversite öğrencilerinin sınıf değişkenine göre; içte tutulan öfke arasında yaş değişkenine göre, sürekli öfke arasında anlamlı farklılaşmanın olduğu, cinsiyet, kardeş sayısı ve anne baba eğitim düzeyi ile sürekli ve öfke tarzı boyutları arasında anlamlı bir farklılaşmanın olmadığı tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Thepurpose of thisstudy is to investigatetheuniversitystudentsengaged in sportsand not engaged in sports tothelevel of angerandtheangerexpression. Theexampels of thestudy have a total of 1033 volunteers studentsthatare 502's boysstudying in theacademicyear at Selçuk University in 2015-2016 and 531'l includingwomen 502 activelyengaged in sportsand do not makesportsactively 531. Research data ki-kare test, ,t- tests, ANOVA , Kruskal-Wallis test were analyzed using post- hoc test was obtained using the personal information form trait anger and anger scale. Research trait anger university students who play sports according to the findings, according to the external expressed anger and anger kept inside sports scores were low in statistical terms. According to the variable class of university students ; According to the variable age between anger kept inside, there is a significant differentiation bet ween trait anger, gender, number of siblings and parents with educational level between permanent and anger size has been determined to have no significant differentiation.