Üniversite öğrencilerinin rekreasyonel fiziksel aktivitelere katılım engellerinin incelenmesi (Muğla ili örneği)
The study of participation obstacles i̇n recreational physical activities of the university studuents(Example Muğla)
- Tez No: 440525
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALİ AĞILÖNÜ, YRD. DOÇ. DR. MEHMET ALİ ÖZTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Spor, Sports
- Anahtar Kelimeler: Öğrenci, Rekreasyon, Fiziksel Aktivite Engelleri, Student, Recreation, Physical Activity Barrier
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Rekreasyon Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
Çalışmanın evrenini Muğla ili, örneklemini ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde okuyan öğrencilerin oluşturması planlanmıştır. Çalışmanın alan araştırması niteliğinde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde eğitim-öğrenimlerini sürdüren fakülte ve yüksekokul öğrencilerine tabakalı küme örneklemesi kapsamında anket uygulanarak gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Tabakalı örnekleme, evrendeki alt grupların belirlenip bunların evrende var oldukları aynı oranlarıyla örnekleme temsil edilmelerini sağlayan bir örneklem seçme tekniğidir. Tabakalı örnekleme ayrıca alt grupların karşılaştırılması istendiğinde, alt grupların her birinden eşit ölçüde örneklem kullanılmaktadır (Gay, 2003). Çalışmada veri toplama aracı olarak“Rekreasyon Faaliyetlerine Katılım Ölçeğinin”uygulanması planlanmaktadır. Ölçek daha önce Türkiye'de çeşitli araştırmalarda kullanılmıştır (Müdressoğlu ve diğ., 2005, Tütüncü ve diğ., 2011). Çalışmada ilk olarak uygulanacak anketin çalışma için uygun olup olmadığı geçerlik güvenirlik ve iç tutarlılık analizleri ile tespit edilecektir. Hipotezler ise bağımsız gruplarda t-testi ve ANOVA testi ile analiz edilecektir. Ayrıca bağımız değişkenlerin ilişkileri ve ayrımsama geçerliliği korelasyon analizi ile ortaya konulacaktır. Değişkenlere bağlı olarak çıkarımsal analiz yapmak amacıyla regresyon analizi gerçekleştirilecektir.
Özet (Çeviri)
The population of the province of Mugla If the study is planned to create a sample of students studying at the University of Mugla Sıtkı Kocman. in the nature of the research study, Mugla Sıtkı Kocman faculty continue their studies at the university and college students stratified cluster It is planned to be held within the scope of application of survey sampling. Stratified sampling, but that they exist in the universe of the subgroups identified in the universe rate with a sample selection sampling technique that allows the representation. Stratified When sampling is also desirable to comparison of subgroups, each subgroup equal degree of sample used (Gay, 2003). Data were collected by the study“Participation Recreation Activities Scale”Implementation is planned. Scale before in various studies in Turkey It was used (Müdressoğl et al., 2005, Tütüncü et al., 2011). whether it is suitable for operation of the survey will be implemented first in the study Internal consistency reliability and validity will be determined by analysis. Hypotheses are independent In the groups will be analyzed by t-test and ANOVA test. Also, our ties of variables relationship and discriminant validity will be established by correlation analysis. variables Depending on regression analysis will be carried out in order to make inference.