The Other Roosevelt princess: Ethel Roosevelt and the imperative of philanthropy, humanitarianism and public service
Theodore Roosevelt'in diğer prensesi Ethel Roosevelt ve hayırseverlik ve kamu hizmetinin hayatındaki önemi
  1. Tez No: 440701
  2. Yazar: MELİKE TOKAY-ÜNAL
  3. Danışmanlar: DOÇ. EDWARD P. KOHN
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Biyografi, Tarih, Biography, History
  6. Anahtar Kelimeler: Ethel Roosevelt Derby, Hayırseverlik, Kamu Hizmeti, Roosevelt Hanedanlığı, Ethel Roosevelt Derby, Humanitarianism, Philanthropy, Public Service, Roosevelt Dynasty
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Ekonomi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 322
Özet
Bu tez, Theodore Roosevelt'in ikinci kızı Ethel Roosevelt Derby'yi incelemektedir. Bu tezin başlıca amaçlarından biri literatüre Ethel Roosevelt Derby'nin birincil ve ikincil kaynaklardan oluşan geniş bir arşiv çalışmasına dayanarak yazılmış 1920lere kadar olan biyografisini kazandırmaktır. Bunu yaparken Ethel Roosevelt Derby'nin hayatında öne çıkan bazı kesitlerin üzerinde daha çok durulmaktadır, ki böylece Theodore Roosevelt'in manevi mirasını gerçekten benimseyen çocuğunun Ethel Roosevelt Derby olduğu savunulmaktadır. Bu bağlamda, Theodore Roosevelt'in doğal kaynakların korunmasına, ilerici bir devlet ve millet anlayışının varlığına ve kamu yararına yapılan hizmete verdiği önemin Ethel Roosevelt Derby'nin hayatını nasıl şekillendirdiği bu tezin ana noktası olarak kabul edilmektedir. Bu çalışmanın asıl dayanak noktasını oluşturan, Ethel Roosevelt Derbynin babasından miras kalan en önemli vasfı, muhtaçlara ve genel olarak içinde yaşadığı topluma yardım etmeyi kendisine vazife bilmesidir. Bir Roosevelt olarak, Ethel içinde yaşadığı toplumun, ülkenin, ve hiç şüphesiz tüm insanlığın yararını amaçlayan proje ya da kurumlarda yer almanın üstün bir meziyet olduğunu benimsemiştir. Bu bağlamda bu tez, Theodore Roosevelt'in kızının hayatı üzerinden hem 20. Yüzyıl Amerikasında hayırseverlik anlayışına ve gönüllülük esasına bağlı kurulan yardım kurumlarına, hem de bu yardım kurumlarında gönüllü olarak çalışmanın Roosevelt ailesinde nasıl algılandığına ışık tutmaktadır.
Özet (Çeviri)
This dissertation examines Theodore Roosevelt's second daughter Ethel Roosevelt Derby. One of the main aims of this dissertation is to contribute to the field by constituting a case study of Ethel Roosevelt Derby, relying on a vast corpus of primary and secondary sources. While doing this, the dissertation concentrates on some prominent aspects of Ethel Roosevelt Derby's biographical sketches in order to scrutinize how Theodore Roosevelt's daughter becomes“the Roosevelt child,”who espouses the legacy of her father. In this regard, how her father Theodore Roosevelt and his ideals regarding the strenuous life, conservationism, progressive vision of the government and the nation, and social-community service for the good of society, shaped Ethel Roosevelt Derby's life is the central point of this dissertation. The most noteworthy characteristic Ethel Roosevelt Derby shared with her father is her fervent commitment to caring for others and serving the community. As a Roosevelt, Ethel preserved the virtue of participating at any kind of benevolence for the good of the public, of the country, and, without doubt, of humanity in general. In that vein, through Theodore Roosevelt's daughter's life, this dissertation will shed light on the concepts of noblesse oblige, philanthropy, humanitarianism, and voluntary action for the public good in the twentieth century American history, and the role of the philanthropic voluntary associations on the lives of the Roosevelts, focusing mainly Theodore Roosevelt's father Theodore Roosevelt Sr., Theodore Roosevelt himself, and his daughter Ethel Roosevelt Derby.