Türk Telekom bünyesindeki uygulama destek ekipleri için olay çözüm süresini kısaltmaya yönelik yardımcı uygulama geliştirme
Development of a utility application for shorten solution time of tickets to software support department in Turk Telecom
- Tez No: 441445
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÇİĞDEM TARHAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Telekom, Olay Yönetimi, Uygulama Geliştirme, Scrum Tekniği, Visual Studio, Telecom, Event Management, Application Development, Scrum Tecnique, Visual Studio
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yönetim Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yönetim Bilişim Sistemleri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 94
Özet
Türk Telekom bünyesinde yer alan uygulamalar, birbirine bağlı karmaşık entegrasyonlardan oluşan bir yapıya sahiptir. Türk Telekom'un sunduğu ürünler için süreçlerin tamamına yakını birden fazla uygulama üzerinden işlemektedir. Bu yapı nedeniyle, destek verilen uygulamalarda, sürecin kontrolünü sağlamak için ilgili sorun kaydının birden fazla destek takımı tarafından incelenmesi gerekmektedir. Bu durum; ilgili kaydın çözüm süresini uzatmakta, birimler arasındaki bağımlılığı artırmakta ve sorunun çözülmesini geciktirmektedir. Mevcut işleyişte ise ekiplerin olay kayıtlarını yönlendirmeden diğer ekiplerin veri tabanında tuttukları bilgileri çekebildikleri bir platform bulunmamaktadır. Bu tez çalışmasında; operasyon terminolojisi ile“olay çözüm süresi”ni, bir başka deyişle de iş yapma süresini iyileştireceği iddia edilen“EntegreAsisTT”uygulaması geliştirilmiştir. Geliştirilen uygulama, destek ekipleri tarafından birbirlerinden en çok talep ettikleri bilgileri bir araya getirerek tek bir arayüzden sunmaktadır. Ekipler, servis masası üzerinden açılan olay kayıtlarını diğer ekiplere yönlendirmek yerine bilgi gereksinimlerini bu uygulama üzerinden karşılayabilecektir. Bu sayede olay kayıtlarında hızlı aksiyon alınması sağlanarak olası şikayetlerin önüne geçildiği saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
The applications within Turk Telecom have a structure composed of interconnected complex integrations. Allmost all of the products offered by Türk Telecom operate through more than one application. Due to this structure, in supported applications, the relevant issue report must be examined by more than one support team in order to ensure control of the process. This situation extends the relevant report's solution period, increases the dependence between units and delays the solution of the issue. As for the current process, there is an absence of a platform in which teams can pull information other teams have kept in databases without redirecting the event reports. In this thesis; the“EntegreAsisTT”application alleged to enhance the work period-in operation terminology“the event solution period”was developed. The developed application combines information that support teams request from each other and presents them from a single interface. Instead of redirecting the event reports from the service console to the other teams, they (the teams) can meet their information needs through this application. Thus potential complaints can be prevented by taking fast action with event reports.