Engelli personelin çalışma motivasyonunu etkileyen faktörler Silivri ilçesi araştırması
Motivation factors affecting the disabled employees working Silivri district survey
  1. Tez No: 443119
  2. Yazar: EBRU ÇELİKTAŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İZZET GÜMÜŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Engelli, İstihdam, Motivasyon, Disability, Employment, Motivati
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 236
Özet
Doğuştan ya da sonradan gerçekleşen bazı olumsuzluklar nedeni ile fiziksel veya zihinsel aktivitelerinin yerine getiremeyen ya da getirmekte sorun yaşayan bireyler toplumda bir grubu oluşturmaktadırlar. Sosyal hayata uyum sağlamakta sorun yaşayan bu dezavantajlı grup eğitim, fiziksel çevre, istihdam ve bilgiye erişim konularında yeterli desteği alamamaktadır. Türkiyenin uygulayacağı politikalarda engellilerden oluşan bu gruba yönelik araştırma ve çalışmaları planlaması gerekmektedir. Genel bir sorun olan istihdam engelli grupları için büyük önem arz etmektedir. Uygulanan istihdam çalışmalarında birçok nedenden dolayı başarı sağlanamamaktadır. Fiziki şartlar, eğitim, işverenlerin önyargılı yaklaşımı yanında sağlıklı bireylerden daha çok engelli bireylerin motive edilmeye ihtiyaçları bulunmaktadır. Toplumdan dışlanmadan kendilerini iyi hissedecekleri ortak alanlarda bulunmaları gerekmektedir. Günümüzde makineleşmenin yaygınlaşması ile bireylere de makineymiş gibi duygusuz oldukları düşüncüsüyle davranılması başarılı olunmasını engellemektedir. İdareciler daha ilk günden işletmenin isteklerine uygun davranışlar sergileyebilmeleri için bir takım olmalarını gerektiğini bilmelidirler. Bunun neticesinde de personellerine motivasyonu arttırıcı davranışlar içinde bulunmaları ilk sırayı almalıdır. Verimliliği arttırabilmek için motivasyon yüksek tutulmalıdır. Kurum kültürünün oluşturulması engelliler ve diğer personellerin uyum içinde olması işletmeler için çok önemlidir. Bu yapının oluşturulabilmesi ise uygun eğitimler ile gerçekleştirilebilir. Planlanan eğitimler; işçi sağlığı, iş etiği, kurum kültürü, takım çalışması, iletişim, çeşitlilik, duyarlılık vb. konularda olmalıdır.
Özet (Çeviri)
Congenital or acquired actual cause some negative issues with individuals who bring or do not fulfill the physical or mental activities constitute a group in society. The education of disadvantaged groups who have problems in adapting to social life, physical environment, employment and do not receive sufficient support in the issue of access to information. Policy will be implemented in the country of research and studies on this group of disabled people should plan. Overall employment, which is an issue of great importance to disabled groups. success for many reasons can not be achieved in the implementation of employment work. Physical conditions, education, besides the biased approach of employers are more disabilities than healthy individuals need to be motivated. themselves being excluded from society must engage in public areas they feel good. Today, with the individuals to be treated with widespread mechanization Sentiments like they are callous scrub UnAymIş hinder success. Administrators should be aware that the first day of the request of the business need to be a team to be able to exhibit appropriate behavior. As a result, it should have received the first order in behavior to increase the motivation of the personnel. It should be high motivation to increase productivity. The establishment of corporate culture is very important for businesses to be in compliance with the disabled and other staff. This structure can be formed if performed with proper training. The planned training; worker health, business ethics, corporate culture, teamwork, communication, diversity, sensitivity and so on. It should be in the subject.