İşletmelerin insan kaynakları yönetim uygulamalarına ilişkin Silivri'de bir alan araştırması
Businesses in Silivri a research on human resource management application
- Tez No: 443120
- Danışmanlar: PROF. DR. İZZET GÜMÜŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İşletmeler, İşletmelerin Yönetim Fonksiyonları, İnsan KaynaklarıYönetimi, Businesses, Management of Business Functions, Human Resources Management
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 298
Özet
İstanbul Silivri ilçesinde bulunan ve İstanbul Sanayi Odasına kayıtlı işletmelerdeki İnsan Kaynakları Yönetimi Uygulamalarına İlişkin bir araştırma yapılmıştır. Bu araştırma Silivri İlçesinde faaliyet gösteren ve İSO'ya kayıtlı işletmelerde bulunan personele uygulanmıştır (216 adet anket yapılmıştır). Sektörel olarak bakıldığında, anket çalışmasına katılan işletmelerin, Plastik %19 (41 işletme), Gıda %14,4 (31 işletme), Metal %12 (26 işletme) sektörlerinin öne çıktığı görülmüştür. Araştırma 3 bölüm halinde yapılmıştır. Birinci bölümde işletmelerin tanımı ve işletmeyle ilgili genel bilgiler verilmiş, genel olarak işletmelerin yönetim fonksiyonları anlatılmıştır. İkinci bölümde, İşletmelerin insan kaynakları yönetimi uygulamaları genel hatlarıyla anlatılmıştır. Üçüncü bölümde, işletmelerin İnsan Kaynakları Yönetimi Uygulamalarına İlişkin Silivri Araştırması kapsamında yapılmış olan anketler, SPSS 20,0 (Statistical Package For Social Science) istatistik programı kullanılarak değerlendirilmiştir. Tüm analizler 0.05 anlamlılık düzeyinde değerlendirilmiştir. Ankette bulunan soruların frekans ve yüzde (%) değerleri hesaplanmıştır, değişkenler arasındaki ilişkilerin ölçülmesinde Ki-Kare ölçeri, Varyans ve Güvenilirlik Analiz-ölçeri kullanılmıştır. Ortaya çıkan bulgular eşliğinde sonuç bölümü oluşturulmuştur.
Özet (Çeviri)
Istanbul is located in the town of Silivri and Istanbul Chamber of Human Resources Management conducted a survey of registered businesses in the Room Regarding the application. This research has been operating in the Silivri district and iso applied to personnel of registered businesses(216 questionnaires were made). The sectoral terms, the survey of businesses that participated in the study, Plastics %19 (41 business), Food %14,4 (31 business), Metal %12 (26 business) showed that the industry forward. Business Description The first chapter provides general information about the business and, management functions of general business are described. In the second part, Human resource management practices are described in general terms of business. In the third chapter, Silivri on the business of Human Resources Management Practices survey, survey that was conducted, SPSS 20.0 (Statistical Package For Social Science) It was evaluated using statistical software. All analyzes were evaluated at the 0.05 significance level. Questions in the survey of frequency and percentage (%) values were calculated, to measure the relationship between variables, chi-square dimensions, Variance and Reliability Analysis-meter scale is used. With the final part of the findings were formed.