İslamofobi
İslamophobia
  1. Tez No: 443375
  2. Yazar: NESLİHAN AKILOTU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AYŞE NİLÜFER NARLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: İslamofobi, Avrupa, Yabancı Düşmanlığı, Terörizm, Terör Örgütü, İslamophobia, Europa, Opposing Unfamilier, Terrorism, Terrorist Organisations
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 118
Özet
11 Eylül saldırıları sonrasında sıkça tartışılmaya başlanan İslamofobi'nin kökleri Endülüs'ün fethedilmesine kadar uzanmaktadır. Batı'ya göç eden Müslümanların kendi kültürlerini ve inançlarını yaşama istekleri ve Batı toplumları içerisinde kendilerine rol edinme çabaları Müslümanlara karşı zaten var olan ön yargıların artmasına sebep olmuştur. Göç ettikleri ülkelerde konuk işçi statüsünde olan Müslüman göçmenlerin kurumsallaşmaya doğru ilerlemeleri ile Batı'nın dikkatini Müslüman göçmenler üzerinde yoğunlaşmıştır. Batı toplularının her alanında Müslüman göçmenlerin varlıklarının artması Batılı toplumlarda rahatsızlıklara sebep olmuştur. İslam söylemli terör örtülerinin Amerika'da İngiltere'de Avrupa'da ve hatta Ortadoğu'da yaptığı saldırılar medyanın negatif söylemleri ile birlikte yerini evrensel düzeyde korkuya, yani“İslamofobi”olarak tanımlanan İslam ve yabancı korkusuna bırakmıştır. Bu süreçte İslami terör örgütlerinden kaynaklanan korku sebebiyle gerek eylem gerekse de söylem boyutunda çeşitli önlemlere gidilmiştir. Söz konusu önlemlere rağmen birçok Batılı düşünür radikal grupların ve terör örgütlerinin herhangi bir inanıştan kaynaklanamayacağını ifade etmektedir. Esasen bu görüşle Shakespeare'nin şu ifadeleri onaylanmaktadır: 'Şeytan bir günah işleyeceği zaman onu kutsallık zırhına sarmakla başlar.' Shakespeare'nin de ortaya koyduğu üzere kutsallık zırhına sarılan eylemlerle birlikte gerek Batılı gerekse de Müslüman toplumlar geçmişten günümüze zarar görmekte; İslam karşıtlığı ve İslamofobya Batılı toplumlarda her geçen gün daha da artmaktadır.
Özet (Çeviri)
Islamophobia which has been discussed more with the attact of September 11, derived from the conquer of Andalusia. From the conquer to today, a prejudgement that already had begun consist of has been immigrant Western Muslims's wish on living their own faith and desire to take an affective role in Western society. In this process, especially, the reason of statute of guest laborer, the Western society focused on migrant Muslims andı n this process with the increasing effect of Muslims in many parts of the society, the anxiety has been expanded. Terrorist groups who have islamic expressions, have made many attacs in America, Europe, England even Middle East. These attacs with the negative expressions of media, have paved the way of an universal fright of İslam and overseas which has been stated as İslamophobia. In this process, with this afraid that derived from some İslamic Radical Groups, bring on taking some precaution not only in terms of action but also expression. Althought this precautions againts Muslims all over the world and especially in Western society, some Western people think that radicalism can not derived from a faith and religion. In this context, according to these experts, these groups has been utilized to legitimized their aims. In other words, jointly William Shakespeare: 'when devil commit a sin, begin with insulation this sin with spiritual armour.'' With these groups's actions which insulated via spiritual armour, not only Western society but also, Muslims has been injured from the past to today. Notwithstanding, opposition Muslims and İslamic faith which expressed as İslamophobia has been expanden with these actions that applied in Western countries.