Comparison of the Iraqi and Turkish banking industry
Irak ve Türk bankacılık sektöründe karşılaştırılması
  1. Tez No: 443397
  2. Yazar: TAMARA HUSSEIN ABBAS AL SHADEEDI
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYŞE DİLARA ALTIOK YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, Banking
  6. Anahtar Kelimeler: Bankacılık sektörü, Irak Bankaları, Türk Bankaları, bankalar performansı ölçme, Banking sector, Iraqi Banks, Turkish Banks, Measuring banks performance
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 71
Özet
Bankacılık sektörü ulusal ekonominin gelişmesi üzerinde büyük bir etkisi vardır; Bu sektörün performansında ilerleme mali sistemin verimliliği önemli bir role sahip olabilir. Bankacılık sisteminde, tüm sektörlerde olduğu gibi, en önemli unsur 'hayatta kalmak için şirketlerin rekabet kapasitesi sağlanması ve hizmetin rekabetle daha güzel ve verimli bir sektör olur. Rekabet zaman ve teknolojiye uyarak bankacılık sektöründe daha güzel hizmetler verilir. Performans ölçümü, bankacılık sektöründe değişim seviyesinin ölçülmesi kendi güçlü ve zayıf yönlerini tanımlamak için kullanılan yöntemlerden biridir. Performans ölçümü bankalar için ipuçları, likidite, karlılık, Verimlilik açısından gelecek planlarını değer bankaların performansını ölçmek için varlık ve sermaye yeterliliği indikatör anahtarı şarttır. Kredi derecelendirme kuruluşlarının bankaların (Sakınç, S., 2014) değerlendirmek için bu anahtar göstergeleri kullanılabilir. Bu yazıda, özel ve kamu bankalarının analiz eder ve kontrolü sağlar. Devlet ve özel bankacılık arasındaki fark devlet bankacılığında halkı düşünürek kar gözetmeksizin halka hizmet verirken, özel bankacılık kar hesabi yaparak hizmet verir. Özel bankacılık özel kişiler ve şşrketler sermayesiyle kurulur, kurulduktan sonra sermaye piyasasına girer, daha sonra sermaye arttırımına giderek hisse dağıtımı yaparak bankacılık faaliyette bulunur. Topladığı paranın belirli bir bölümünü merkez bankasına yatırmak zorundadır. Devlet bankaları halkını istek ve arzularını düşük faizle esnafa tüccara ve sanat kara ve halka düşük faizle uzun vadide kredi verir (Miccoet al. 2004 s.48) (Sakınç, S., 2014).
Özet (Çeviri)
Banking sector has a great impact on the development of the national economy; progress in the performance of this sector could have an important role in the efficiency of financial system. In the banking system, as in all industries, the most important element which enables the companies' to survive is their competitive capacity. Increasing their competitive capacity depends on the firms' ability to observe the changes in the sector and keep up with these changes. Performance measurement is one of the methods used for measuring the level of change in banking sector, identifying their weaknesses and strengths. Performance measurement gives clues for the banks to value their future plans in terms of liquidity, profitability, Productivity, return on assets and capital adequacy indictors are key ratios for measuring performance of banks. Credit rating agencies use these key indicators to evaluate the banks (Sakinc, S., 2014). This paper analyses both private and state banks. The most important difference between state and private sector is that while private sector acts for profitability, state sector care for the public's welfare before making profit. It is valid for banking industry as well. Particularly, whereas the banks with private equity ignore the funding need in areas with low profit margin or non-profit margin state sector, the banks with state capital provide service in order to increase welfare in these areas. The presence of the banks with state capital supports the economic environment by assuring the citizens especially in crisis periods. Moreover, it could be said that the presence of these banks protects the public by preventing the unnecessary increases in service expenses and monopolization of private banks in this sector (Miccoet al. 2004, p.48)( Sakinc, S., 2014).