Türkiye'nin 2003-2013 yılları arasında uyguladığı maliye politikası ve KOBİ'ler üzerine etkileri: Çanakkale ilinde bir araştırma
The fiscal policy Turkey applied from 2003 to 2013 and its' effects on smes: A research study in Canakkale
- Tez No: 445887
- Danışmanlar: PROF. DR. H. NEJAT BASIM
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Küçük Ve Orta Büyüklükteki İşletmeler, KOSGEB, destek ve teşvikler, maliye politikası, ekonomik kriz, mali kriz, Small and medium sized enterprises, KOSGEB, support and incentives, fiscal policy, economic crisis, financial crisis
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Türk Hava Kurumu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 185
Özet
Ekonomik ilerlemelerin gerçekleşmesinde, KOBİ'lerin rolü yadsınamaz bir gerçektir. Çünkü ekonomik sistemin sağlam bir zeminde yer alması, üretim ve pazarlama sürecini devamlı destekleyecek mekanizmanın işlemesi ile eşdeğerdir. Bu doğrultuda çalışmada; son on yılda izlenen maliye politikasını da değerlendirerek, KOBİ'ler üzerine etkileri araştırılmıştır. Çalışmada Çanakkale ilinde faaliyet gösteren 90 firmaya, firmaları hakkında genel bilgileri almak ve anket oluşturma amaçlı sorular sorulmuştur. Ayrıca 2003-2013 yılları arasında izlenen maliye politikalarının firmalara olan etkileri ve farkındalıklarına ilişkin sorular da yöneltilmiştir. Bu anketlerden ise 90 adedi değerlendirmeye alınmıştır. Mülakat formu internet aracılığıyla ve bire bir görüşme yöntemi kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Sorular cevaplandırılırken, yanıtlayacak kişilerin işletme sahibi, işletme yöneticisi, muhasebe birimi sorumlusu olarak görev yapıyor olmasına dikkat edilmiştir.
Özet (Çeviri)
The existence of small and medium-sized enterprises underlie on the basis of economic developments because the development of the countries depends on the strength of operations' capacity to feed large companies continuously. In this context, by assessing fiscal policy followed in last decade, to examine the impact of the fiscal policy on SMEs. In this study, 90 firms operating in Canakkale were posed questions on the purpose of getting general information about the firms and preparing survey questions. Also, they were posed questions with regard to impacts and awareness of the fiscal policies monitored from 2003 to 2013 on firms. Surveys were carried out through the net and interview technique. While questions were being answered, it was noted that persons who answered the questions should have been employer, business manager and accounting supervisor.