Velilerin eğitimde hizmet kalite beklentileri ve beklentilerinin karşılanma düzeyinin incelenmesi
Service and quality expectations of parents in the education and analysis of the level of coming up to their expectations
  1. Tez No: 445917
  2. Yazar: HASAN MURAT KOYUN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHPARE TOKAY ARGAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, İşletme, Education and Training, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Başarı, Okul başarısı, Eğitimde kalite, Hizmet kalitesi, Success, Success school, Quality education, Quality of service
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Türk Hava Kurumu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
Bu araştırma; ilkokul ve ortaokulda eğitim gören velilerin çocuklarının başarı durumlarına göre, eğitim hizmetlerinden kalite beklentileri ve beklentilerinin karşılanma düzeyini incelemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Amaç doğrultusunda kişisel bilgi formu ve Servqual hizmet kalitesi beklenti ve algı ölçeğinden oluşan anket formu; 2013-2014 eğitim öğretim yılında Afyonkarahisar ili Gazlıgöl beldesinde bulunan, Gazlıgöl İlköğretim Kurumunda çocuğu eğitim gören 170 veliye uygulanmıştır. Anketlerden elde edilen veriler bilgisayar ortamında SPSS22.0 istatistik paket programı aracılığıyla değerlendirilmiştir. Verilerin değerlendirilmesinde, frekans, yüzde, ortalama, standart sapma istatistiklerinin yanında, t testi, tek yönlü anova testi, scheffe testi ve eşleştirilmiş t testinden faydalanılmıştır.Araştırma sonucunda; velilerin eğitimde kalite beklentilerini okulun hizmet kalitesinin karşıladığı, çocuğunun başarılı olduğu ders yabancı dil ve matematik olanların, okulun hizmet kalitesini daha olumlu algıladığı, öğrencinin okul başarısına göre ise velilerin eğitimde hizmet kalite beklenti ve beklentilerinin karşılanma düzeylerinin farklılık göstermediği sonucuna ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
This research; studying in primary and secondary school children according to their parents' success was performed in order to evaluate the level of educational services meet the quality requirements and expectations. Servqual purpose, the personal information form and a questionnaire comprised of service quality expectations and perceptions of scale; 2013-2014 academic year in the province of Afyonkarahisar Municipality Gazlıgöl, Gazlıgöl Primary Schools was administered to 170 parents of children receiving education. The data obtained from the survey were evaluated through had statistically SPSS22.0 software package on computers. Evaluation of the data, frequency, percentage, average, standard deviation next to the statistics, the t test, one-way ANOVA test was utilized scheffe test and paired t test.Research; parents to meet the quality expectations of the school's service quality education, child succeed where courses in foreign languages and those who mathematics, the quality of school services more positive perceptions, according to the student's school success concluded that parents' training in service quality expectations and show differences to meet the level of expectations has been reached.