Türk Ticaret Kanunu'na göre anonim şirket genel kurul kararlarının iptali
  1. Tez No: 445983
  2. Yazar: FIRAT KARADOĞAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ASUMAN YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Anonim şirket, genel kurul, genel kurul kararlarının geçersizlik halleri, genel kurul kararlarının iptali davası, Joint Stock Company, General Assembly, invalidty situations of the general assembly, the action of nullity for the general assembly
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Özel Hukuk Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 130
Özet
Bu çalışmada, anonim şirketlerde genel kurul kararlarının iptali konusu Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre incelenecektir. Genel kurul kararlarının iptali davasını incelenmeden önce çalışmamızın birinci bölümünde anonim şirketlerde genel kurul toplantıları konusu açıklanacaktır. Çalışmamızın ikinci bölümünde ise, genel kurul kararlarının geçersizlik halleri ele alınacaktır. Genel kurul kararlarının geçersizlik halleri yokluk, butlan, iptal edilebilirlik ve askıda hükümsüzlük olarak sınıflandırılmaktadır. Çalışmamızın üçüncü bölümünde genel kurul kararlarının iptali davası incelenecektir.
Özet (Çeviri)
In this study, it will be examined the cancelation of the general assembly decisions of the joined stock companies in accordance with the Turkish Commercial Code. Before the examination of the action of nullity for the general assembly decisions, plenary sessions of the joined stock companies will be explained in the first chapter of our study. The invalidity conditions of the general assembly decisions will be evaluated in the second chapter of our study. Invalidity conditions of the general assembly decisions are; nonexistence, nullity, revocability and pending invalidity. Finally, the action of nullity for the general assembly decisions will be evaluated in the third chapter of our study.