Kur'ânî değerler açısından Nihilizm eleştirisi
Nihilism critique terms Koran values
- Tez No: 446006
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HAMDİ GÜNDOĞAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Religion
- Anahtar Kelimeler: Kurân, Nihilism, Materializm, Ethic, Value
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Şırnak Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 104
Özet
Tezimizin amacı günümüzde çok farklı anlamlar yüklenen, herkesin kendine göre yorumladığı bir kavram olan ve temelleri 19.yüzyılda atılan Nihilizm kavramının değerleri inkâr eden boyutu üzerinde bir şeyler söylemek ve Nihilizm'in değerleri yok sayan, ötekine gücü nispetinde değer veren, maddiyatçı, ahlakı görmezden gelen nihilist dünya görüşünün, Kur'ân-i değerler bağlamında eleştirisini yapmaktır. Çalışmamızın temel kaynakları Kur'ân-i Kerim ve tefsir kaynaklarıdır. Çalışmamız kelam alanı olması hasebiyle ahlak ve nihilizm kavramlarının çalışmanın ana temasından uzaklaşmamak için kendi sınırları çerisinde kalmasına özen gösterilmiştir. Anahtar Kelimler: Kur'ân, Nihilizm, Ahlâk, Materyalizm, Değer
Özet (Çeviri)
The aim of the thesis is today everyone interprets the concept in his own way that is loaded with very different meanings and foundations of the 19th century, denying and ignoring the values of the concept of nihilism that ignores the other alues on the size of the strenght to say something to the extend of nihilist critiqe of morality who ignore the Quran is to make values in the context of a word view. The basic source in preparing our work are the Quran and the sources of tafsir. The area of our work of teology because it's the study of the concepts of morality and nihilism the main theme has been chosen to stay within their own boundaries to get away while doing our work, our goal is to reveal the subject in an objective way independent of pre-admission and judiciary