Muzaffer İzgü'nün hayatı, sanatı ve romancılığı
Muzaffer iİzgü's life, art and style of novel writing
  1. Tez No: 446005
  2. Yazar: ŞAHİN ÇELİKKAYA
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MUSTAFA AYDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Muzaffer İzgü, roman, sanat, yapı, Muzaffer İzgü, novel, art, structure
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 170
Özet
Bu çalışmada Muzaffer İzgü'nün hayatı, sanatı ve romancılığı hakkında ayrıntılı bilgi verilmiş, ayrıca romanları yapı bakımından incelenmiştir. Muzaffer İzgü'nün Hayatı, Sanatı ve Romancılığı üzerine yapılan bu inceleme iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, İzgü'nün hayatı, sanatı ve romancılığı hakkında bilgi verilmiş; ikinci bölümde, İzgü'nün romanları; olay örgüsü, mekân, zaman, şahıs kadrosu ve bakış açısı bağlamlarında incelenmiştir. İzgü'ye ait romanlar ve onunla ilgili yapılmış çalışmalar incelenerek yazarın daha önce fark edilmemiş yönlerine dikkat çekilmiştir. Tezin sonuç bölümündeyse çalışmamız neticesinde ulaştığımız sonuçlar dikkatlere sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study, detailed information has been given about Muzaffer İzgü's life, his art and novelistic skills and also his novels have been examined in terms of structure. This survey, which is conducted on the life of Muzaffer İzgü, his art and novelistic skills, consists of two parts. In the first part, information about Muzaffer İzgü's life, his art and novelistic skills is provided. In the second part, İzgü's novels; have been examined in terms of plot, setting, time, charachters and his point of view. All of the novels written by the author and the studies that have been done about his works, have been examined and special attention is given to the aspects of the author that are not realized before. In the conclusion part of the thesis, the results that we reached at the end of our work have been provided.