Kur'an'da Peygamberlerin Allah'tan talepleri
The Prophets'demonds from Allah i̇n Qur'an
  1. Tez No: 446009
  2. Yazar: MEHMET FARUK KAPLAN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET GÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Dua, Talep, Peygamber, Prayer, Demand, Prophet
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Şırnak Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Tefsir Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 141
Özet
Kur'an Peygamberlerden bahsederken onların hayat mücadelelerini kimi yerde özlü kimi yerde de ayrıntılı bir şekilde aktarmıştır. Görevleri sırasında Peygamberlerin, Allah'tan yardım talep etme ve bağışlanma hakkındaki yakarışları, yani dua ve talepleri büyük önem arz etmektedir. Bu talepler bir yönden onların psiko-sosyal açıdan yaşantıları hakkında bilgi sunarken, diğer taraftan örnek almamız gereken davranışlar çerçevesinde bize takdim edilir. Bu çalışmada, Kur'an'da geçen peygamber dua ve talepleri, bahsedilen bu açıdan ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
While talking ofthe prophets, the Qur'an mentions their life struggles concisely in some part and in detail in other part. During their duties, the prophets' cries to ask for help and forgivenes from Allah; in other vorlds, their prayers and demands have great inportance. While on one hand, those demands inform us abot their lives in psycho-social respect, and on the other hand, present us the exemplary behaviors to follow. In this study, prophets' prayers and demands in the Qur'an are exemined in the mentioned perspective.