Gençliğin iman algısı (Şırnak ili örneği)
Fai̇th percepti̇on of youth (The sample of Şırnak provi̇nce)
  1. Tez No: 446010
  2. Yazar: MUHAMMET SAİT YÜRGÜÇ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. HAMDİ GÜNDOĞAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Din, inanç, algı, gençlik, Religious, faith, perception, youth
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Şırnak Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 69
Özet
Modern toplum içerisinde iman ve iman esaslarına bağlılık gençlerin merak duydukları bir konu değil. Fakat eylem ve davranışlarının altında içinde bulundukları topluma ait dini öğeler bulunmaktadır. Dini davranıştan ziyade iman ettikleri esasları ve bunlara bakış açıları farklılıklar gösterebilmekte. Nüfusun büyük bir kısmının gençlerin oluşturduğu ülkemizde gençlere ait inanç yapısını sorgulamamız gerekirdi. Türkiye'nin istatistiksel olarak en genç nüfus oranına sahip şehri Şırnak ilindeki ortaöğretim gençliğinin İslam esaslarına dair bakış açılarını ve iman algılarını bu çalışmada ortaya koymaya çalıştık. Allah'ın varlığı ve gerekliliği, meleklerin varlığına iman, ahiret hayatı, cennet ve cehennnem temel sorularımızı oluşturmakla birlikte gençlerin sorularımıza verdikleri cevaplarla beraber yakın oldukları itikadi görüşlere ait bir çıkarımda da bulunduk. Bu bağlamda gençliğin iman algısı ve özelde Şırnak ili örneği ile Türkiye gençliğinin imani alt yapısı ve algısına bir perspektif sunmaya çalışacağız.
Özet (Çeviri)
In the modern society, connection of religious belief and principles of beliefs isn't a subject which youngs are corious abouth. But in the root of act and behavior of them, there are religious items of the society they are in. Rather than religious behaviour, their religious principles and point of view of that might be different from each others. İn our country which consists by a majority population of youngs, whose structure of belief, we should have called into question. İn this study, we have tried tı bring up secondary education students those at the sirnak province where has the youngest population rate of Turkey, theirs point view point abouth İslam's principles and perceptions of faith. As well as our main questions to believe in Allah's existing and requirement, angels existing, afterlife, heaven and hell, we drew an inference from youngs close by belief opinions from their answers to our questions. In this context, we will try to present a perspective about youths faith perceive and backgraund in Turkey specially with the example of Sirnak province. In the introductory chapter we'll handle faith and faith principles as conceptual frame work and after maintain title the influencing factors of conception of faith principles. As for final chapter, we'll plan to make a deduction by analysis results with regard to youths faith perceive survey.