Türk aile hukukunda mal ayrılığı rejimi
Seperate regime in Turkish family law
- Tez No: 446249
- Danışmanlar: DOÇ. DR. METİN İKİZLER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: Aile Hukuku, Mal rejimleri, Mal Ayrılığı Rejimi, Family Law, Property Regimes, Separate Property Regime
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atatürk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Hukuk Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 116
Özet
Bu tezin amacı eşlerin mal ayrılığı rejimini tercih etmeleri halinde karşılaşacakları hukuki sorunların çözümüne katkı sağlamaktır. Çalışmada mal rejimleri genel olarak ele alınmış ve mal ayrılığı rejiminin yeri ve uygulama alanı tespit edilmiştir. Daha sonra ise mal ayrılığı rejiminin başlangıcı, belirlenmesi ve sona ermesi anlatılmıştır. Önceki Medeni Kanun zamanında yasal mal rejimi olan mal ayrılığı rejimi, 4721 sayılı Türk Medeni Kanununda seçimlik mal rejimi olarak kabul edilmiştir. Mal ayrılığı rejimi eşlerin mali sorunlarına etkin çözümler getirmektedir. Diğer yandan bu rejim Türk Aile hukukunda geniş bir uygulama alanına sahiptir.
Özet (Çeviri)
The aim of this thesis is to contribute to the solution of legal problems they will face if they choose to spouses separate property regime. Study on property regimes are discussed in general and the location and scope of the separate property regime were identified. Then the beginning of the separation of property regime, have been described determination and the end. Previous timely Civil Law legal property regime which is separate property regime, the Turkish Civil Code was adopted in 4721 as an optional property regime. The separate property regime of the spouses to bring effective solutions to the financial problems. On the other hand, this regime has a wide range of applications in the Turkish family law.