The relationship between the current experiences of Syrianrefugees living in Turkey and political radicalization
Türkiye'de yaşayan Suriyeli mültecilerin mevcut deneyimleri ile siyasi radikalleşme arasındaki ilişki
  1. Tez No: 449928
  2. Yazar: MADELEEN KAREN CASTRO
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. ATEŞ ALTINORDU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Mülteci, Radikalleşme, Asimilasyon, Entegrasyon, Aidiyet, Şikayet, Kimlik, refugee, radicalization, assimilation, integration, belonging, grievances, identity
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Sabancı Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
Tezimde, 2011 yılında Suriye'de başlayan ve uluslararası alanda günümüzün en büyük küresel anlaşmazlığı kabul edilen Suriye iç savaşı sonucunda Suriyeli mültecilerin, modern tarihindeki en büyük göç akınını alan Türkiye'ye toplu halde zorunlu göçlerini ele aldım. Suriyeli mültecilerin zorunlu göç ettikleri ülkedeki deneyimlerini şekillendiren asimilasyon, entegrasyon, aidiyet, travmalar, şikayet, ve kimlik gibi faktörlerin karmaşıklığının, siyasi radikalleşme için bir gösterge olabileceği bu alanda yapılan temel çalışmalarda ortaya atılmaktadır. Ancak, Türkiye'de yaşayan Suriyeli mültecilerle yapmış olduğum yarı-resmi, ucu açık mülakatların sonucunun, radikal ideolojiler ve şiddet içeren radikal eylemler ile ilgili mevcut teoriler ile çeliştiği ortaya çıkmaktadır. Suriyeli mültecilerin Türkiye hükümeti ve halkıyla olan deneyimlerinin yanı sıra, medyanın Suriyeli mültecileri lanse ediş biçimleri de bu araştırmanın kilit bulgularındandır. Böylece, bu araştırmanın genel amacı, radikalleşme ile ilgili devam eden çalışmalara katkıda bulunup yeni bir anlayış sağlayabilmek ile birlikte Türkiye'de yaşayan Suriyeli mültecilerin mevcut deneyimlerinin siyasi radikalleşmeye çevirip çevirmeyeceği sorusuna cevap aramaktır.
Özet (Çeviri)
In my thesis, I discuss the mass migration of Syrian refugees to Turkey as a result of the civil war in Syria at the start of 2011. The Syrian civil war has become the largest global conflict in the contemporary international arena and accounts as Turkey's largest influx of refugees in its modern history. The complexity of factors involved in the experiences of Syrian refugees including assimilation, integration, belonging, traumas, grievances, and identities in their host country would be indicative of political radicalization as suggested by mainstream literature in the field. However, the results of the semi-structured, open-ended interviews I conducted on Syrian refugees living in Turkey contradict the contemporary theories on radicalization involved in the development of radical ideologies and violent radical actions. The ways Syrian refugees perceive their experience with the Turkish government and society is pivotal to the overall findings of this research as is the role of the media's portrayal of Syrians in Turkey. Thus, the overall goal of this research is to provide new insights and contribute to the ongoing study of radicalization by asking whether or not the current experiences of Syrian refugees living in Turkey will lead to their political radicalization.