Üniversitelerde döner sermaye işletmeleri sorunlar ve çözüm önerileri: Erzincan Üniversitesi örneği
Management of circulating capital at university, problems and answers: Exampel Erzincan University
- Tez No: 450018
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ŞULE YÜKSEL YİĞİTER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Döner Sermaye, Yönetim, Üniversite, Mevzuat, Circulating Capital, Management, University, Legislation
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erzincan Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 189
Özet
Bu çalışma, üniversitelerde döner sermaye işletmelerinin kuruluş sürecini, idari ve mali yapılarının oluşturulmasını, döner sermaye işletmelerinin bağlı olduğu mali mevzuatı, dağınık ve yetersiz mevzuatın işletmeler üzerindeki olumsuz etkilerini ve çözüm önerilerini anlatmaya çalışmaktadır. Ayrıca, bu işletmelerin ülke ekonomisine, yöre insanına ve bağlı oldukları kuruma hangi konularda katkı sağladıkları izah edilmiştir. Mevcut yapının hangi unsurlardan oluştuğu, hangi mevzuata göre işlemlerin yapıldığı ve yaşanan sorunların neler olduğu izah edilmeye çalışılarak, yaşanan problemlerin nasıl çözülmesi gerektiğiyle ilgili çözüm önerileri sunulmaktadır.
Özet (Çeviri)
This paper attempts to describe such issues dealing with circulating capital as establishment of management of circulating capital, organization of administrative and financial structures, financial regulations concerning circulating capital. Besides, it shows how scattered and lacking legislation negatively effects management and offers solutions for that. More of it, describing elements constituting the body of circulating capital this thesis explains how management of circulating capital contributes to national economy, locals and subsequent institutions.