Yukarı Ceyhan Vadisi florası (Kahramanmaraş)
The Flora of uptairs Ceyhan Valley (Kahramanmaraş)
- Tez No: 45031
- Danışmanlar: PROF.DR. ADEM TATLI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Flora, Ceyhan Nehir Vadisi, Kahramanmaraş, Flora, Upstairs Ceyhan Valley, Kahramanmaraş
- Yıl: 1995
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 130
Özet
ÖZET YUKARI CEYHAN VADİSİ FLORASI (KAHRAMANMARAŞ) Cemil KARA Yüksek Lisans Tezi, Biyoloji Bölümü Danışman : Prof. Dr. Adem Tatlı Aralık. 1995 Bu araştırma 1994-1995 yıllan arasında Yukarı Ceyhan Vadisi florasını tesbit etmek üzere yapılmıştır. Araştırma alanı Kahramanmaraş il sınırlan içerisinde ve Grid sistemine göre C6 karesindedir. Araştırma bölgemizde 68 familya ve 259 cinse ait 407 takson tesbit edildi. Bunlardan 54 takson C6 karesi için yeni kayıt,27 (% 6.6) takson Türkiye için endemiktir. Bitkilerin fitocoğrafik bölgelere dağılımlarında % 23.8 oranı ile Akdeniz Elementleri ilk sırayı almaktadır. Avrupa- Sibirya elementleri % 3.4 ve İran-Turan elementleri ise % 17.4 oranlanyla temsil edilir. Sahada en çok taksona sahip olan familyalar, Leguminosae (59), Compositae (51), Gramineae (30), Cruciferae (24) dir. Alanda ençok türe sahip olan cinslerin sıralanışı ise şöyledir: Trifolium (10), Vida (9), Euphorbia (8), Papaver (6), Galium (6), Astragalus (4)' dur.
Özet (Çeviri)
SUMMARY THE FLORA OF UPSTAIRS CEYHAN VALLEY (KAHRAMANMARAŞ) Cemil KARA Master thesis, Departmant of Biology SupervisonProf Dr. Adem TATLI December, 1995 This investigation was carried out between 1994 and 1995 in order to determine the flora of Upstairs Ceyhan Valley. Research area is situated in province of Kahramanmaraş and within C6 of the Grid system. In the area 407 taxa belonging to 68 families and 259 genera were determined. Of all the collected specimens, 54 taxa are new records for C6 square, 27(% 6.6) taxa are endemic for Türkiye. The distribution of the species according to the floristic regions, mediterranean elements with the rate of %23.8 has been proceeding. Euro - Siberian elements with rate of %3.4 and Irano-Turanien Elements with the rate of %17.4 has been found. The families which have the most taxa in research area are: Leguminosae (59), Compositae (51), Gramineae (30), Cruciferae (24), Labiatae (19). Concerning the number of species the major genera in this region are as follows; Trifolium (10), Vicia (9), Euphorbia (8), Papaver (6), Galium (6), Astragalus (4).