Tüketicilerin açık hava reklamlarını algılamaları - Kayseri'de billboardlar üzerine bir uygulama
Consumer's perceive on outdoor advertisements - A project about billboards in Kayseri
  1. Tez No: 451445
  2. Yazar: NURHAN ÇAKMAK
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NİLSUN SARIYER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, Advertising
  6. Anahtar Kelimeler: Reklam, Açık Hava Reklamları, Billboard, Advertisement, Outdoor Advertising, Billboard
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Nuh Naci Yazgan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
Globalleşen dünyada reklam, çok önemli bir tanıtım aracı haline gelmektedir. Gelişen teknoloji ile reklamcılığa hizmet eden araçlar değişkenlik göstermekte ve gelişmektedir. Günümüzde açık hava reklamları diğer reklam ortamlarına oranla oldukça etkin bir rol oynamaktadır. Bu çalışma, billboard reklamlarının tüketiciler üzerindeki etkisi üzerine yapılmıştır. Çalışmanın birinci bölümünde reklamın tanımı, amacı, özellikleri ve araçları açıklanmıştır. İkinci bölümde, açık hava reklamının tanımı, tarihsel gelişimi, durağan ve hareketli reklam alanlarından söz edilmiştir. Çalışmanın son bölümünde ise nitel araştırma türlerinden derinlemesine görüşme yöntemi kullanılmıştır. Billboard reklamlarının Kayseri'de yaşayan tüketiciler üzerindeki etkisi olduğu ortaya çıkmıştır.
Özet (Çeviri)
In a globalizing world, advertising is becoming a very significant means of promotion. Tools which serve advertising sector through advancing technology, vary and develop. Nowadays, outdoor advertisements play more efficient role than other advertisement media. This study is about the influence of billboard advertisements on consumers and their awareness. In the first chapter of this study, definition, objective, features and tools of advertisement have been stated. In the second chapter, definition of outdoor advertisement, historical development, fixed and mobile advertisement platforms have been mentioned. In the final chapter, interview in-depth, as a type of qualitative research has been used. It has been aimed to investigate the impacts of billboard ads on consumers living in Kayseri and their awareness.