Örgüt kültürünün örgütsel stres ve mesleki stres ile ilişkisi: Türkiye'deki bazı üniversitelerde bir alan çalışması
Relationship oforganizational culture with organizatonal stress and occupational stress: A field study in some universities in Turkey
  1. Tez No: 451765
  2. Yazar: ENİSE FİDAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA TAŞLIYAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Stres, Mesleki stres, Örgüt Kültürü, Örgütsel Stres, Üniversite, Öğretim Elemanı, Stress, Occupational Stress, Organizational Stress, Organizational Culture, University, Teaching Staff
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 156
Özet
Bu araştırmanın temel amacını üniversitelerin sahip olduğu örgüt kültürlerinin örgütsel stres ve mesleki stres ile ilişkisinin incelenmesi oluşturmaktadır. Bu ilişkiyi araştırmak amacıyla üniversitelerin kuruluş yılları, hangi bölgede yer aldıkları, illerin gelişmişlik düzeyi ve finansal açıdan il sıralamasını baz alarak belirlemiş olduğumuz toplam 15 ilde toplam 331 öğretim elemanına anket yapılarak araştırma gerçekleştirilmiştir.331 adet örneklemden veri toplanarak hipotezimiz test edilmeye çalışılmıştır. Anket sonuçlarının değerlendirilmesinde güvenirlik analizi, frekans analizi, tanımlayıcı analizler, korelasyon analizi ve çapraz tablo analizleri kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
The main purpose of this research is to examine the relationship of universities' organizational culture with organizational stress and occupational stress.A total of 331 insructor from 15 province were surveyed. These universities are determined based on the region in which they are located, the level of development of the illusions and the provincial order of the financial aspects.We have tide to test our hypothesis by collecting 331 sample data. Reliability analysis, frequency analysis, descriptive analysis, correlation analysis and crosstabs analysis were used in the evaluation of the survey results.