Dupin Hiperyüzeyler
Dupin hypersurfaces
  1. Tez No: 45264
  2. Yazar: HÜLYA ALTUNEL
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. RIDVAN EZENTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Dupin hi per yüzey, Dupin altmanifold, Legendre al tmanif oldlar, Lie geometri, Lie küre geometrisi, Dupin hyper surf ace, Dupin submani fol d Lie geometry, Li e sphere geometry
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Uludağ Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 64
Özet
ÖZET Bu çalışmada integral mani fol di ar yardımıyla tanımlanan Dupin hiper yüzeyleri ve Dupin sarmaları ele alınmıştır. Lie geometrisi üzerinde tanımlanan Dupin hi per - yüzeyler değişik bir boyutta incelenmiştir. Ayrıca Lie küre geometrisi üzerinde tanımlanan Legendre al tmanif odlar yardımıyla oluşturulan Dupin al tmanif oldlar tanıtılmış ve Dupin al tmanif oldlar üzerinde silindirik yüzey, tüp ve değişim yüzeyleri gibi değişik yapılar tanımlanmıştır.
Özet (Çeviri)
n ABSTRACT Dupin Hyper sur faces In this thesis, we consider Dupin cyclides and Dupin hyper sur faces by a foliation. And also, we consider of different side of the Dupin hyper sur faces on the Lie geometry. However, we give a Dupin submani folds with Legendre submani fol d which is determined on the Lie sphere geometry and we generalized to the Dupin submani folds for structure of cylinders, tubes and surfaces of revolution.