Bilgi profesyonellerinin verimliliği açısından kurumsal ve teknolojik değişimlerin rolü ve önemi
Role and importance of corporate and technological changes for the productivity of information professionals
  1. Tez No: 453064
  2. Yazar: ZEHRA KARTAL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BERAT BİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgi ve Belge Yönetimi, Information and Records Management
  6. Anahtar Kelimeler: Kurumsal Değişim, Teknolojik Değişim, Bilgi Profesyoneli, Verimlilik, Organizational Change, Technological Change, Information Professional, Productivity
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgi ve Belge Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 153
Özet
Bilginin önem kazandığı, kurumlar için temel sermaye, güç ve rekabet unsuru haline geldiği günümüzde bilginin etkin bir şekilde yönetilmesi anlayışı da önem kazanmıştır. Çünkü bilginin bir güç unsuru olabilmesi için, doğru bilginin üretilebilmesi, yönetilebilmesi ve kurumların amaç ve hedefleri doğrultusunda kullanılabilmesi gerekmektedir. Bilginin etkin bir şekilde yönetilip kurumların amaçları doğrultusunda kullanılabilmesi için ise bilgi profesyonellerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bilgi profesyonellerinin verimliliği, kurumsal bilgi yönetimi sürecini de verimli hale getirmektedir. Koşulların daha hızlı değiştiği, her geçen gün yeni teknolojik gelişme ve değişmelerin yaşandığı günümüzde, gerek kişiler gerekse kurumlar belli dönemlerde çeşitli konularda değişim süreçlerinden geçmektedirler. Gelişen ve değişen dünyada ortaya çıkan yeni gelişmeler ve meydana gelen değişimler şüphesiz ki bilgi profesyonellerini de etkilemektedir. Bu çalışmada, kurumsal ve teknolojik değişimlerin bilgi profesyonellerin verimliliği üzerindeki rolü ve önemi incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Today, when knowledge becomes important, it becomes an element of capital, power and competition for organizations, the understanding of effective management of information has become important. Because information can be a power element, it must be able to be produced, managed and used according to the aims and objectives of the organizations. Information professionals are needed to effectively manage information and use it in the direction of organizations. The productivity of information professionals makes the enterprise information management process efficient. Today, when conditions change more rapidly and new technological developments and changes are experienced every day, both individuals and organizations are undergoing change processes in various periods at certain periods. New developments and changes in the emerging and changing world undoubtedly affect the knowledge professionals as well. This study examines the role and importance of organizational and technological change on the productivity of knowledge professionals.