Metafictional aspects in Federman's To Whom It May Concern and Winterson's Boating for Beginners
Federman'in 'To Whom It May Concern' ve Winterson'in 'Boating For Beginners' adlı eserlerindeki üstkurgu
  1. Tez No: 453276
  2. Yazar: LAYT HTAHER TAWFEEQ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ÖMER ŞEKERCİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Metafiction, Federman, Winterson, the Second World War, Bible
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Batı Dilleri ve Edebiyatları Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bu çalışm, Federman'ın“To Whom It May Concern”ve Winterson'ın“Boating For Beginners”adlı eserlerindeki üstkurguyu ele almaktadır. Federman'ın eseri İkinci Dünya Savaşının dehşetini ortaya koymaktadır. Federman'nın eserinde çok özel ve seçkin tarzıyla kulanmış olduğu üstkurgu unsurları eseri çok etkili ve olağanüstü kılmaktadır. Federman'nın eserinde kullanmış olduğu üstkurgusal unsurlar eserin anlamını ve önemini daha da derinleştirmektedir. Winterson'ın“Boating for Beginners”adlı eseri öyküsünü İncil'e dayandırmaktadır. Winterson eserinde yapıbozuculuk unsurları da kullanarak Hıristiyanlığı'n yanlışlarını ve maskaralıklarını parodisel bir üslupla ele almaktadır. Winterson, Hıristiyanlık dininde görmüş olduğu yanlışlara, ve yanlış öğretilere sert bir şekilde saldırmaktadır. Winterson'ın bu eserinde yapmaya çalıştığı şey Hırisitiyanlıkta görmüş olduğu eksiklikleri düzeltmektir. Bu çalışmada, her iki eserdeki üstkurgusal unsurları ele aldık ANAHTAR KELİMELER: Üstkurgu, Federman, Winterson, İkinci Dünya Savaşı, İncil
Özet (Çeviri)
This study deals with two works: Federman's To Whom It May Concern and Winterson's Boating for Beginners. Federman's story reflects the horrors of the Second World War. The way how Federman uses the postmodern elements in his work with an elegant and unique style which makes his work one of the most influential with an extraordinary treatment of metafictional aspects. Federman's uses of metafictional elements in his work broaden the story's unlimited horizon and unbounded meaning. Winterson's Boating for Beginners is based on the Bible. She utilizes elements like deconstruction, parody, and playfulness to attack the wrong Christian perceptions. She harshly attacks those wrong and miscomprehended concepts and teachings mentioned in the Bible. What she is trying to do is to fulfill what is left missing in the Bible. We have tried to exhibit the metafictional elements used in both works.