İş sağlığı ve güvenliği çalışmalarında alçak gerilim tesislerinde aşırı akım ve kısa devrenin önemi
Occupational health and safety inside electric plant protection measures studies
- Tez No: 453635
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. REŞİT ERÇETİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Kazalar, Electrical and Electronics Engineering, Accidents
- Anahtar Kelimeler: İş Sağlığı ve Güvenliği, Elektrik, Alçak Gerilim, Koruma Önlemleri, Topraklama, Kaçak Akım Rölesi, Occupational Health And Safety, Electricity, Protection Measures, Safeguards, Grounding, Ground fault interrupter
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 109
Özet
İş sağlığı ve güvenliği(İSG) konusu, değişik aşama ve adımlar sonucu akademik çalışmalar ile birlikte yeni bilimsel anlamlar kazanmıştır. Yapılan bu bilimsel çalışmalar; çalışanların çalışma yaşamının, işverenlerin de üretim güvenliğinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesine katkı sağlayacaktır. Aksi taktirde karadüzen çalışma hayatımız çalışanların güvenliğini tehdit etmektedir. İşveren açısından da maddi ve manevi zararları önlenebilir hale gelemez. İSG alanında yapılan bu bilimsel faaliyetlerden istifade etmemiz birçok kazların önüne geçeceği tahmin edilmektedir. Elektrik, icad edilmesi ile birlikte günümüze kadar birçok alanda kullanılmıştır. Çalışma hayatımızda elekriğin teknoloji ile entegre olması sonucu her alanda karşımıza çıkmaktadır. Bu entegrasyon ile birlikte sağlanan kolaylığın yanı sıra maruz kalabileceğimiz elektriksel risklerde mevcuttur. Alçak gerilim tesislerinde elektrik akımından kaynaklı zararların oluşmaması için tesisat genelinde almış olduğumuz önlemler ile amacımıza ulaşacağımız düşünülmektedir. Elektrik ile ilgili alınması gereken önlemler çalışan bazlıdan daha ziyade teknik olarak sağlanan güvenlik önlemleri ile mevcuttur.
Özet (Çeviri)
Occupational health and safety the scientific meaning today through the various stages and steps towards security has been in a long historical process. As a result of the work of scientists in many areas of expertise today has become a science of occupational health and safety, have been improving due to changes in life and society in the production process . Starting with the war with human nature and the work of the different stages of life development , occupational health and safety has led to the emergence of problems. Throughout history, its development and business life , was the source of the developments in the field of occupational health and safety. Electricity, until today, together with the inventors are used in many fields. Working in our lives as a result of the integration of technology with elekrig emerges in all areas. This integration can be exposed with ease provided is available in addition to electrical hazards . To avoid damage from the induced electric currents in low voltage installations is believed that we reached our goal with the measures we have taken throughout the installation. measures to be taken regarding security measures provided by Electricity is available as a technical rather than based employees.